Contest “Bonus Akhir Tahun”. Wang Tunai Lumayan Untuk Dimenangi!

Contest Bonus Akhir Tahun

Ini adalah kali kedua blog saya menganjurkan contest besar khas untuk semua rakan bloggers.

Alhamdulillah… contest yang lepas mendapat sambutan yang sungguh memberansangkan. Harapan saya semoga contest kali ini juga meriah.

Ini adalah Contest Bonus Akhir Tahun 2014. Lebih kurang sama dengan contest yang lepas cuma kategori ada sedikit berbeza dan sangat mudah.

Hadiah yang disediakan memang besar dan menarik dalam bentuk WANG TUNAI. Sejumlah RM2600 untuk dimenangi!

Contest ini terbuka kepada semua blogger. Tidak mengira sama ada anda bloggers baru atau lama, pakar SEO atau mempunyai fan yang ramai boleh turut serta.

Apa yang penting bersaing secara sihat.

Contest Bonus Akhir Tahun

Bismillahirahmanirrahim… Jom semua kita tengok apa syarat-syarat pertandingan. Baca dengan teliti dan fahamkan.

1. Contest ini berlangsung selama 2 1/2 bulan bermula dari 15hb Oct – 31hb Dec 2014.

2. Tarikh AKHIR menghantar entri penyertaan pada 22hb November 2014 pada jam 11.56 malam (sebulan sebelum tarikh tutup contest).

3. Terdapat Dua (2) kategori dipertandingkan;

Kategori SEO

 • Kata kunci yang digunakan ialah “Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan”.
 • Kedudukan 10 terbaik kategori SEO menggunakan Google.com.my.
 • Keputusan diambil menggunakan Google Chrome Incognito. Seperti yang anda tahu keputusan disitu lebih tepat.
 • Anda juga boleh menghantar lebih dari satu peyertaan.
 • Hanya satu penyertaan sahaja akan dipilih sebagai pemenang walaupun anda menghantar lebih dari satu entri penyertaan. Pemilihan adalah dari SERPs yang paling terbaik.
 • Setakat ini, persaingan bagi kata kunci ini hampir tiada. Peluang terbaik bagi mereka yang membuat entri terawal.
 • Manfaatkan sumber informasi yang terlalu banyak mengenai Shaklee, anda boleh buatkan artikel menjadi lebih relevan.

Kategori BONUS

 • Untuk kategori BONUS anda perlu mendapatkan jumlah SHARE Facebook dan Google+ terbanyak. (Pengiraan: Facebook Share + GooglePlus Share = JUMLAH Share).
 • Mudah sahaja untuk mendapat Genuine Share, minta tolong sedara mara dan rakan-rakan anda yang mempunyai akaun Facebook dan akaun Google+.
 • Tiada masalah untuk anda SHARE berulang kali entri penyertaan anda di Facebook dan Google+ untuk menambahkan jumlah share.
 • Setiap blog harus mempunyai butang Share Facebook dan Google+ di setiap entri penyertaan untuk memudahkan proses kiraan juri.
 • Keputusan diambil dari share entri penyertaan bukan dari blog anda. Jangan letak button share blog yang sedia ada kerana tidak akan diambil kira.

4. Kesemua peserta harus menulis artikel menggunakan tajuk/keyword iaitu;

 • Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

5. Jumlah perkataan yang ditulis hendaklah tidak kurang dari 300 patah perkataan.

6. Artikel adalah bebas tetapi seharusnya berkenaan dengan Shaklee. Sumber informasi anda boleh rujuk dari kesemua pengedar Sah Shaklee dibawah.

7. Dalam entri masukkan ayat-ayat ini.

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

Anda Bila Lagi?

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin KesihatanBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA OnlineKongsi Bersama NoraDunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

8. Sepanjang Contest Bonus Akhir Tahun berlangsung, anda wajib melanggan blog ini. Langganan boleh dibuat dibahagian bawah sebelah kiri ada kotak langganan. Senang saya nak update mengenai contest ini terus ke inbox email anda. Selepas tamat contest, terpulang kepada anda untuk tamatkan langganan.

Submit URL Penyertaan Anda Disini Sebelum 22 Nov 2014

PENTING

Senarai pengedar sah Shaklee dan senarai penaja yang lengkap hendaklah disenaraikan diakhir entri. Sentiasa update senarai penaja-penaja jika ada penambahan penaja. Penyertaan anda mungkin dibatalkan jika tidak mempunyai senarai penaja yang lengkap!

Hadiah Kategori SEO

Tempat Pertama
1 x Wang tunai RM 600

Tempat Kedua
1 x Wang tunai RM 400

Tempat Ketiga
1 x Wang tunai RM 250

Tempat Ke Empat
1 x Wang tunai RM 200

Tempat Ke Lima
1 x Wang tunai RM 100

Tempat Ke Enam
1 x Wang tunai RM 100

Tempat Ke Tujuh
1 x Wang tunai RM 50

Tempat Ke Lapan
1 x Wang tunai RM 50

Tempat Ke Sembilan
1 x Wang tunai RM 50

Tempat Ke Sepuluh
1 x Wang tunai RM 50

Hadiah Kategori Bonus: RM600!

6 x Pemenang – Wang Tunai RM100 Setiap Seorang!

Bagi Kategori Bonus, semua peserta layak untuk memenanginya jika mempunyai Jumlah Share (Facebook Share + GooglePlus Share). Enam peserta yang mempunyai jumlah share terbanyak akan mendapat Bonus RM100 seorang.

Sekalipun SEO anda kelaut, anda masih layak untuk mendapat hadiah Bonus bernilai RM100 ini. Tapi jika anda sudah menang kategori SEO di Tempat Pertama dan Jumlah Share anda paling terbanyak, anda juga tetap dapat hadiah Bonus bernilai RM100.

Oh ya, Facebook Share dan GooglePlus share yang Genuine sedikit sebanyak memberi kesan baik terhadap ranking entri anda di Search Engine.

Sekaligus ini adalah Win-Win Situation untuk anda.

Selamat Mencuba Dan Berjaya

Saya harap ramai yang sudi memeriahkan contest ini. Semua blogger boleh turut serta bertanding. Saya lebih gemar menggunakan sistem demokrasi dan harmoni hehe.

Ini peluang anda menunjukkan kepakaran dan skill yang ada. Kalau tidak ditonjolkan boleh berhabuk nanti huhu.

Untuk blogger baru, ini satu cabaran untuk bersaing dan satu platform juga untuk memperkenalkan blog dan meluaskan network. Banyak kebaikan sambil contest kita dapat berkenalan sesama bloggers.

Jangan malu dan segan untuk bersaing dengan blogger lama atau old timer mana tahu ada rezeki korang pula.

Jangan lupa join contest saya ini ya. Hadiah wang tunai agak besar juga tu. Nak pula akhir tahun, kalau ada rezeki menang boleh juga ringankan beban sedikit.

Ini peluang untuk anda semua… Kita sama-sama doakan semoga Contest Bonus Akhir Tahun ini berjalan lancar dan memudahkan semua peserta.

*Tarikh tutup menghantar entri penyertaan ditunda pada 22 Nov 2014.

About author View all posts

Akma Omar

I am a young entrepreneur, involving in Retail Trade Business – Base in Kuala Lumpur, Malaysia. I have been in this industry more than 10 years. This blog is my online diary. More about me here...

237 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest