10 Blogger Terbaik Malaysia

by Akma Omar on January 16, 2013 · 135 comments

in Blogging, Contest, Opinion

Blogging become occupation for many people now and it frequently turns out to be helpful in making money. There is a bloggers just more sharing their expertise, knowledge, experiences and life.

It’s not difficult to argue that blogging has done more to spread knowledge and ideas. Normally the best blogs are given rankings by Technorati based on the number of incoming links, page rank and Alexa rank.

Actually, very hard to list down 10 Blogger Terbaik Malaysia. This is because I have huge favorite blog in my mind.

The Best Blogger In Malaysia

Most readers want information in an easy way, they’d be will look at your blog from accessibility refers to the inclusive practice of making blog usable by people.

When your blog are correctly designed it will make readers easy to read and keep following your blog. They can get more information from your posts without having to look far.

More important things the topic you creating able to attract the readers, interesting, smart, the language used also understandable and clear.

There are many “blogger terbaik” in Malaysia, depending what you are looking for.

To Be The Best Blogger

There a many types of blog posts, and every blogger has their own approach.

Features a best blogger more from their creativity, originality and always give feedback with starting a conversation and the way they tackle the readers.

I always see the best bloggers make SEO in each entry without made aware by the reader. Indirectly, SEO is one of the important factors to increase an article and blog.

To me… that is the smart way.

Every blogger should know basic of SEO. As you can see, traffic building and SEO go hand in hand. SEO not just increases your page rank.

Google has programmed their crawlers to essentially think like a human when browsing sites. Such like proper formatting and H2 headers and linking keywords to sites where readers can read up more on the topic related.

When doing on-page optimization at the same times we also need to focus on the human aspect instead of strictly for crawlers.

10 Blogger Terbaik Malaysia

10 Blogger Terbaik Malaysia

Below I listed the 10 Blogger Terbaik Malaysia which has generated a very high motivation and inspiration to among all bloggers community. Let we discover who is the person behind the curtain. Maybe half of them you already know.

1. AzuanRazi.com

He is one of 10 Blogger Terbaik Malaysia I ever know. He was my friend and the important person who introduced me about blogging and also the person who taught me how to creating content, ins and outs of SEO, building links, recognize the value of having the sites highly ranked, visible in search engine results, how to write a good blog and many more.

One of master in SEO. His blog writing style very neat and well-organized and very knowledgeable.

2. InspiredMagz.com

He is underground and webmaster which are also expert in SEO, blogging tips, and build website or blog. I often refer from his blog Multees.com about SEO and admire his writing.

The blogger who really have skill in blogging. Inspired Magz is one of his web gallery that showcase daily inspiration, technology, creative idea and concept design news. I suggest you all should visit his blog and make it as examples. You will not regret with what he share in his blog.

3. EarnCent.com

His blog one of my favorite. Master in making money with blog and story-teller. Quite fun reading his article, huge traffic and good writer too. From his writing, I can say he is the straight forward person and full sense of humor.

4. MohdIsa.com

He’s also a great blogger. I listed him as 10 Blogger Terbaik Malaysia because one of the blog I always visit and enjoy reading his article, full of information. Personal blog sharing tips and tutorials SEO, blogging, computers and internet.

5. YanmieOnline.com

I rarely see the best female bloggers in Malaysia. Popular female bloggers were many, but not all attract me especially in their writing. As we know the best bloggers mostly conquered by male. Yanmie look like very simple person, the ways her writing and sharing more general, open, interesting article and good photographer too.

6. StudioAksara.com

A blogger who shared a lot of things about blogging tips. His writing neat and legible. Always share the best external blog and recently he just publish his own eBooks about blogging tips. The writer “37 Tips Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea“…

7. DenaiHati.com

Famous blogger with tagline Hidupkan Untuk Memberi. Most bloggers know him and one of famous blogger in Malaysia. His blog sharing a lots of thing about business, information, blogging, life, travel and Islam. Denaihati has achieved the best ranking with amazing traffic and achieve a higher level not only listed as the best “Blogger Malaysia” but also well-known in the Asia region.

8. Eizil.com

This belong to one of Malaysia web master En.Hadihaizil Mohd Din; where he shares blogging tips, life journey, experience and expertise. Entrepreneur and web programmer. His blog should be a daily read for any bloggers who’s looking for a way out of the clutter. Never fails to inspire people.

9. SweetKurma.com

Another female blogger in Malaysia. Her blog quite famous among the bloggers, recently I have chance to know more about her blog when joining SEO contest iPhone 5 Gadget Impian. She one of the sponsor. Her blog very clean, nice theme, simple and full of life story. She is an entrepreneur cum blogger.

10. Amanz.my

I just knew this blogger. Really smart blog and full of good article. It contains a lot of useful information mostly regarding technology and the internet. His one of the popular and top blogger in Malaysia that conquer Technology niche. What I see many bloggers referring his blog one of the best. I think Amanz.my have extensive experience.

My thought…

It’s really important to have a lists of blogs that can motivate you to constantly improve and sparks your creativity. The 10 Blogger Terbaik Malaysia listed above contribute a lots and inspiring me in this blogging field.

My selection of top bloggers in Malaysia is base on their excellent combination of content, dedication to their blog topic, and masterful use of WordPress, Blogspot, Tumblr, and other blogging platform.

We can see the information not only by searching the tips on internet, at the same time when we enter an individual blog from there we also can learn practically how the best bloggers run their site. 10 Blogger Terbaik Malaysia

Everyone can be the best. It is not possible to be the best among the best…

{ 134 comments… read them below or add one }

Faris Al-Muhandisu January 16, 2013 at 10:43 am

Good choice. I’ve learnt a lot from them too. :)

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:18 pm

Same goes to me.. some individuals above prompted me in this blogging field :)

Reply

iAwani January 27, 2013 at 10:25 pm

Denaihati and Amanz is the main inspiration!

Reply

Akma February 13, 2013 at 11:21 pm

Me also..i get chance to meet one of the writer Amanz.my during SBB2013…very humble & nice person :)

Reply

WRizuan February 16, 2013 at 12:48 pm

me tooo

Reply

Bro Zulkbo January 16, 2013 at 11:45 am

Salam..
memang mantop semua
blogger di atas tu Sis..
tapi tetap terbaik kan
Denaihati :)

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:20 pm

Wasalam..
Denaihati mmg tidak boleh dinafikan lagi..antara yg terbaik di Malaysia..saya list kan bukan ikut populariti tetapi dari apa yang saya belajar dari diaorg ni :)

Reply

nurmisnan January 16, 2013 at 2:51 pm

Hoho.. sudah joinkah..
tak kesempatan lagi nih..

Gd luck sis

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:22 pm

Hohoho…join lah sis…ada masa lama lagi tu..u too kalau join good luck too ya ;)

Reply

onlajer January 16, 2013 at 4:11 pm

hoho otai ge girl sudah keluar entry , all the best akma omar

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:23 pm

Cutenya u panggil saya otai gegirl haha..otai kebendanya onlajer..u tu apa kurangnya…all d best juga ya ;)

Reply

neu January 16, 2013 at 4:37 pm

nak senaraikan 10 tu susahkan. bagi saya terbaik tak semestinya popular & popular tak semestinya terbaik..tapi kalau kedua faktor tsebut saling melengkapi mmg super terbaik lah blogger tersebut.

gud luck kpd akma dlm contest ni.

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:31 pm

Aah susah juga..ramai sangat..tapi ada antara list tu yang memang saya follow dari dulu bukan pasal diaorg popular atau tidak..tapi dari cara diaorang manage their blog :)

U too gud luck ya..berdesup naik page 1 tu huhu

Reply

boni kacak January 16, 2013 at 5:50 pm

memang semuanya tu adalah blogger yang hebat di Malaysia ni..hehehe

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:12 pm

Betul tu..bila lah kita nak jadi hebat macam diaorang kan hehe..

Reply

sensasi2020 January 16, 2013 at 7:03 pm

Bila saja entri drp akma omar dipublish pasti akan terus di page 1, kita lihatlah nanti. Satu keputusan yg bijak….akma menyertai contest ini. Kita lihat siapa yg top di sini. Pilihan drp akma adalah pilihan hati dan terbaik. Saya suka sama Denaihati…yg lain tu atas pilihan masing-masing. Semoga berjaya.

Reply

Akma January 16, 2013 at 11:27 pm

Yang menyertai contest ni, semua tu bukan calang-calang blogger juga tu En.Kamil termasuklah awak juga..kita sama-sama cuba ya :)

Masing-masing mempunyai mentor pilihan mereka…majoriti ada Denaihati yang memang kita tahu antara yang terbaik.

Reply

sensasi2020 January 17, 2013 at 9:43 pm

Kan saya dah kata, bila saja entri Akma ke udara terus di page 1, kena kongsi rahsia ni atau sebabentri b.inggeris punya pasal? Kena buat entri khas bagaimana mahu jadikan entri kita berada di page 1 google.com???he..he…

Reply

Akma January 18, 2013 at 1:44 am

Oo ye ke..saya pun baru check tadi..hehe..

Rasanya entri dalam BI atau BM bukan jaminan entri kita duduk di page 1. Masih awal En.Kamil..lama lg contest ni kan..peserta yg join ramai saya kenal dan bukan calang2 blogger juga tu :)
Saya pernah tulis entri khas ketika menang contest eyriqazz..mungkin En.Kamil tak baca ;)

Reply

sensasi2020 January 18, 2013 at 2:29 am

Dah baca rsanya hari tu, mungkin dah lupa saya, kena pergi baca sekali lagi nampaknya.

Reply

theeteddy January 17, 2013 at 4:06 am

semoga berjaya.. >.<

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:30 pm

Thank dik..good luck too ya ;)

Reply

Nadot January 17, 2013 at 7:35 am

Memang hebat-hebat yang akak senaraikan tu. Good luck ye Kak Akma walaupun tahu, you don’t really nedd any luck to win this. Cakap tahniah awal-awal la… hehe

Reply

Nadot January 17, 2013 at 7:35 am

*need*

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:31 pm

Thanks sis…ishh awal2 dah tahniah..belum menang lg tu sis hehe..
luck don’t come in easy way too..kan..kan ;) join lah k

Reply

titan January 17, 2013 at 3:36 pm

story teller tu menda? humor tu apa?? sila terangkan. gua bangang sikit hari ini..haha..

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:27 pm

Ko pegi makan cendol dulu…mesti hilang bangang ko tu nanti hehehe..

Reply

titan January 21, 2013 at 11:47 pm

gua dari dulu tunggu lu belanja gua cendol. Lu jugak yang janji kan? Sudah lupakah???

Reply

Akma January 22, 2013 at 12:31 am

Aku ingatlah utang cendol ko tu…ko pegi tak Event Denaihati tu, teringin gak aku nak jumpa lelaki kacak sorang ni hohoho.

Reply

titan January 22, 2013 at 7:34 am

lom cukup 10 orang nak aku pegi..so, gua merajuklah tak nak pergi. haha..

Reply

Akma January 22, 2013 at 5:20 pm

Ko buat satu entri undian, siapa nak ko pergi event tu kena undi..sure ramai yang undi…lebih dari 50 nanti hahaha.

Reply

azrijohan January 17, 2013 at 4:50 pm

wah ni bukan post kat blog akak yang lagi satu tu ke? Hehehe..

Reply

Akma January 17, 2013 at 4:52 pm

Bukan lah…ni contest lain hehe :)

Reply

Mohd Isa January 17, 2013 at 4:53 pm

wah, blog teman pun tersenarai. agak terharu rasanya, mudah-mudahan apa yang dikongsikan memberi manfaat kepada semua. terima kasih akma, semoga berjaya untuk kontest pada kali ini. :)

Reply

Akma January 17, 2013 at 4:56 pm

Hehehe..blog yang bagus dan berinformasi kita kena expose kan…selalu baca tapi senyap2 je :D kalau dah terkenal jgn lupa kat saya pulak ya huhuhu

Terima kasih..InsyaAllah cuba nasib je ni :)

Reply

Mohd Isa January 17, 2013 at 5:04 pm

wah, nak terkenal apanya awk oi. daru dlu sampai skg, macam ni juga. tambah duduk perlis, lglah ceruk. xda nak sua muka sana sini. haha…apa2 pun…blog awk lg mantap kot. klu sy join, dah tentu blog awk pun tersenarai. explanation dia sikit je, pantas. hehe

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:07 pm

Hahaha..duk perlis ke KL ke sama je..tu En.Neu kita duk sana kaya gak huhu..join lah..tak silap tamat 1 mac..ada masa lg tu ;)

Reply

Mohd Isa January 17, 2013 at 5:09 pm

kaya lain, popular lain la awk. memang la duk perlis leh kaya, org kat sini pun kaya-kaya. tak join kot, agak susah nak locate blog sy di google.com

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:13 pm

Kaya & popular selari tu..org perlis mmg kaya2 haha..
cuba je lah dulu mana tau ada rezeki..InspiredMagz.com berdesup pg 1 tu..dia cantas..melekat terus :)

Reply

sensasi2020 January 17, 2013 at 9:46 pm

Org dah biasa otai, tak join yg biasa2. Kalau join takut apa kata new blogger?

Reply

Mohd Isa January 17, 2013 at 8:20 pm

boleh selari, tetapi tidak semua yang popular kaya. begitu juga yang kaya, tidak semuanya popular. agak susah jugalah nak join. bukan senang, lainlah awak. ada team. :p

Reply

sensasi2020 January 17, 2013 at 9:48 pm

ada team :p tu yg mahal ni. Apa saja yg dilakukan ada support drp team :P, P tu utk popular ke?

Reply

sop January 17, 2013 at 4:54 pm

semua hebat2..
tp ada yg blom sop pernah singgah..”glup” hehehe

Reply

Akma January 17, 2013 at 4:58 pm

Memang semua hebat2..ada yg mungkin bukan kategori popular..tapi blog diaorg ni dalam diam2..berisi :) singgah2 leh nanti ya.

Reply

sensasi2020 January 17, 2013 at 9:50 pm

Dah byk singgah ni di sini, nak tahu perkembangan blog Akma. Mana tahu terjumpa rahsia yg terselit.

Reply

sha January 17, 2013 at 5:14 pm

bagusnya entry ni .. seo contest juga ni ek? sure dah 1st page ni .. hiks.. anyway all the BEST !!!!

Reply

Akma January 17, 2013 at 5:17 pm

Aah sha Contest SEO ohcikgu.com. Belum buat apa2 lg bru publish je sha..yg masuk semua power2 tu huhu..anyway wish me luck ya :D

Reply

Denaihati January 17, 2013 at 8:16 pm

terima kasih lah suka blog Denaihati. otak terus berfikir utk jadi lain daripada yg lain.. blog lain2 tu hebat belaka dan pasti akan lebih hebat 2013 ni

Reply

Akma January 17, 2013 at 10:38 pm

Sama2.. Saya rasa DH memang tidak dinafikan setiasa menjadi idol setiap blogger dan saya percaya 2013 akan banyak pembaharuan yang tak disangka dari Denaihati.com tu…tunggu dan lihat sahaja kan :)

Reply

Ladfe Amir January 17, 2013 at 8:30 pm

setiap blogger ada pilihan masing2 kan.

good luck akma.
jangan lupa letak link penganjur dan penaja. nanti boleh jadi kalah

Reply

Akma January 17, 2013 at 10:35 pm

Minat dan tumpuan masing-masing lain2 kan :)

Saya tak join lagi contest ni..penyertaan pun belum submit ke penganjur lagi tu En. Ladfe Amir. ;)

Reply

topo January 17, 2013 at 8:31 pm

setuju tentang point berkenaan dengan earncent tu haha yup he is one of my favorite too!

Reply

Akma January 17, 2013 at 10:49 pm

Hehe..rasanya ramai setuju tu…trademark cendol dia melekat terus :D..anyway u have nice blog :)

Reply

sweetkurma January 17, 2013 at 8:50 pm

subhanallah, allahu akhbar, astaghfirullah…. tidak ada yang mustahil bagi Allah….

dear akma, cannot express by words how i thank to you by giving me an opportunity to be listed….i am getting flu sis because i am too new in this blogging world, btw once again thank you sis…

wish you all the best ya

Reply

Akma January 17, 2013 at 10:45 pm

Amin…susah nak dapat blog wanita terbaik ni sis, yang popular memang ramai..saya selalu ikut blog sis cuma agak segan nak komen hehe..admire with your patience especially in business..hope one day i’ll success like you.

sis always share something useful and I believe many woman will make your blog as a source of inspiration :)

Reply

Arrazi January 17, 2013 at 10:34 pm

Boleh dikatakan semuanya menarik dan layak disenaraikan.

Reply

Akma January 17, 2013 at 10:47 pm

Memang mereka semua terbaik..blog yg akak list kan ni yang selalu akak refer sebenarnya :)

Reply

Ummi Hanie January 17, 2013 at 10:58 pm

nice write-up n simple review sis

gudluck ;)

Reply

Akma January 18, 2013 at 1:50 am

Thanks sis…nampak simple ke sis..pjg menjela tu ada 1000 words huhu…

Reply

Ummi Hanie January 18, 2013 at 5:44 pm

maksud sis, explanation for each blogs tu simple tapi padat ;)

fuhh.. 1000 words ;)

Reply

Akma January 18, 2013 at 5:47 pm

Hehe..saja je gurau sis..aah paling pjg entri ni..sy kalau menulis suka tumpukan pada point2, tak suka intro pjg2 tu nampak padat je kot.

Reply

hairulafiz January 18, 2013 at 11:06 am

semua pilihan AO memang terbaik…

Reply

Akma January 18, 2013 at 4:38 pm

Memang terbaik…rajin2 lah terjah blog2 tu..:)

Reply

yas January 18, 2013 at 3:55 pm

Kawan azuan razi ehh….mmg power seo dia….patut la…hehehe

Reply

Akma January 18, 2013 at 4:36 pm

Iyer..tulah tuan guru saya hehehe..

Reply

neu January 18, 2013 at 5:42 pm

untunglah ada mahaguru :)

Reply

Akma January 18, 2013 at 5:45 pm

Hahaha…u subtitute teacher i ;)

Reply

yas February 24, 2013 at 1:24 pm

Hehehe…tak terlawan wehhhh…mantops korang nih….

Reply

Blog Keperawatan January 18, 2013 at 4:57 pm

Memang blogger-blogger hebat malaysia mereka yang dalam top ten di atas, beberapa belum pernah terjah blog hebat mereka…
Semoga berjaya kembali Kak Akma…

Reply

Akma January 18, 2013 at 5:53 pm

Ya ini antara blog yg selalu saya rujuk..mungkin kalau ferry berminat boleh juga ikuti blog2 di atas tu :)

InsyaAllah doakan ada rezekinya ya ;)

Reply

Anuar January 19, 2013 at 1:06 am

Good Luck Akma Omar… Seo blog ini memang mantap… Banyak ilmu tentang SEO yang perlu saya pelajari di blog ini… TQ.. ;)

Reply

Akma January 21, 2013 at 1:05 am

Terima kasih…blog en anuar lagi mantap tu, saya baru je lagi…good luck juga ya :)

Reply

daddydee January 19, 2013 at 2:15 am

Good luck….

Reply

Akma January 21, 2013 at 1:06 am

Thanks..u too ;)

Reply

Datin Tyka January 19, 2013 at 8:36 pm

next year saya pula ea.. he he… rasanya first time comment blog sis akma.. b4 this silent reader je =)

Reply

Akma January 21, 2013 at 1:08 am

Thanks komen Datin Tyra…for sure lagi mantap blog you nanti hehe..tq rajin visit blog saya ni :)

Reply

Datin Tyka January 21, 2013 at 2:27 am

Tyka, not tyra. He he.
2014,my turn pula ye. Hehe. Joke.

Reply

Akma January 21, 2013 at 2:30 am

Huhu..sorry typo pulak…start this year lah sis..bru early year ni hehe..jom kita bloggers pompuan lak naik chewahh…hahahaha

Reply

Datin Tyka January 21, 2013 at 2:54 am

Haa good idea. Kita buat ala ala persatuan wanita. Hehehe

Reply

Akma January 21, 2013 at 9:10 pm

Whose know kan..kan..hehehe

Reply

SM January 19, 2013 at 8:52 pm

Tudia bila akmaomar.com publish aje entri, semestinya berada pada halaman pertama google ;) . Goodluck yah

Reply

Akma January 21, 2013 at 1:09 am

Lama lagi contest ni sis…saya pun belum hantar lagi ke penganjur….good luck too ya and thanks ;)

Reply

sohoque January 21, 2013 at 1:16 pm

some of them are my gurus. and if i have to list my favorite blog, http://www.akmaomar.com must be in my list ;)

Reply

Akma January 21, 2013 at 9:10 pm

Ya..my lists not only from their popularity, some of them is the person who teach me a lots in this line. Thanks to them :)

Thanks sohoque i just ordinary blogger just started only ;)

Reply

Izwan January 22, 2013 at 10:39 am

Azuan Razi adalah individu terawal yang ajar saya pasal wordpress.
ini entri contest ke kak? tak nampak plak link penaja. ke tak kena letak?

Reply

Akma January 22, 2013 at 5:14 pm

Ooo ye ke..Azuan Razi jugalah sebab akak tranfer blog ke WP. Kalau nak tahu blog theme ni design dan customade by him lah.

Aah ni contest ohcikgu.com memang kena letak penaja semua. Cuma akak tak hantar lg peyertaan hehe

Reply

Izwan January 23, 2013 at 3:06 pm

owh,patut ar theme ni best azuan buatkan.

sy pun terfikir nak masuk contest ni. topik cambest. syarat pun quite good.

Reply

Izzuddin Fauzi January 22, 2013 at 6:00 pm

Dey all LAGEND lah! Huhu!

Reply

Akma January 29, 2013 at 5:29 am

Yup no doubt :)

Reply

Kazen January 22, 2013 at 7:41 pm

fun to read blog with english writing. not at all those blogger i know here chances to know them. Good luck kak. :)

Reply

Akma January 29, 2013 at 5:32 am

Thanks kazen..just practise writing in english je…lama dah tk menulis tonggang langgang dah haha

Rajin2 lah visit blog diaorang tu mmg superb ;)

Reply

Hafizul January 24, 2013 at 12:43 am

Sory agak blur sikit nak memahaminya..haha..apa-apa pun gud luck..hehe..tak sabar rasanya nak kalahkan blog akma ni…hahahahahaha..persaingan sihat ni akma..

Reply

Akma January 29, 2013 at 5:37 am

Takpe PK janji faham sudahlah…tak pyah nak memahami sgt pun entri biasa je ni….takpe meh kita bersaing secara sihat ya…i like hahaha

Reply

muazfaris January 25, 2013 at 4:36 pm

ayat akak memang terbaik.. dari awal saya baca satu-satu, mungkin sbb nak tahu siapakan 10 blogger terbaik malaysia tu.. hihi T.T

Reply

Akma January 29, 2013 at 5:46 am

Hahaha baca dari mula tu ya…byk kaji tu huhu anyway thanks sudi baca n3 ala2 kadar ni ;)

Reply

Asyrof Asri January 27, 2013 at 5:05 pm

Saya suka bahasa inggeris. Tapi bukan senang nak tulis.
Dari permulaan ayat sehingga tamat saya baca entri Cik Puan.

Seronok dan terhibur baca. Agak-agaknya bila la blog saya tersenarai ea?.. hehe ..

Reply

Akma February 10, 2013 at 1:33 pm

Assalam..maaf lambat reply komen En.Asyrof Asri, agak sibuk kebelakangan ni :)

Just menulis simple English je tu. Practise make perfect kan hehe
InsyaAllah akan datang saya list blog Asyrof Asri, Your blog intelegent blog memang kena kongsi tu, banyak ilmu disitu. :)

Reply

hati putera January 27, 2013 at 5:18 pm

Artikel memang terbaik dah nie sis,,,semoga berjaya.

Reply

Akma February 10, 2013 at 1:26 pm

Terima kasih…ramai master yang join ya…

Reply

iAwani January 27, 2013 at 10:24 pm

owh, saya pula bersaing dengan Amanz directly dalam niche teknologi dan internet. Tapi niat saya bukan nak bersaing. Cuma membina jenama sendiri tanpa dibayangi Amanz.

Reply

Akma February 10, 2013 at 1:29 pm

Ya saya ada tgk peyertaan iAwani dalam list social media tu..semoga berjaya ya.,.seeloknya begitukan jgn fikir tentang nak menang, bersaing secara sihat..i also don’t think about winning, more to represent, learn and try something new ;)

Reply

BUATBEST ? January 28, 2013 at 10:24 pm

semua yg tersenarai otai2 belaka..gud luck sis ya..!

Reply

Akma January 28, 2013 at 11:36 pm

Mmg otai semua tu…tq ya sis :)

Reply

wazy February 1, 2013 at 1:14 am

Good luck yer :-)

Reply

Akma February 1, 2013 at 8:12 pm

Thanks..cuba je hehe

Reply

wazy February 25, 2013 at 10:15 pm

Boleh tahan tu,ada kat 1st page ,hehe :-)

Reply

lepakk.com February 5, 2013 at 9:45 pm

Semoga berjaya Akma Omar, Anda merupakan player SEO yang berbakat dan berpengetahuan tinggi, Tidak mustahil anda bakal menjadi juara.

Reply

Akma February 10, 2013 at 1:25 pm

InsyaAllah…cuba yg terbaik :)
Nak kata berbakat dan pegetahuan tinggi tu lambat lagi lepakk.com..cuma saya belajar pelahan2 :)

Reply

WRizuan February 6, 2013 at 2:39 pm

memang top semua..berbaloi follow depa ni..:)

Reply

Akma February 10, 2013 at 1:23 pm

Ya..memang terbaik semua blogger tu…

Reply

kozumi_ro February 9, 2013 at 9:19 pm

Semoga berjaya ya^^

Reply

Akma February 10, 2013 at 12:41 pm

Tima kasih :)

Reply

muja February 14, 2013 at 3:26 pm

paling suka baca blog personal and layan gambar baju2 cantik kat blogshops, hehe,, teknologi ni kurang sikit because i am not a gadget maniac now,, in the future maybe,, hehe,, happy blogging :D

Reply

Akma February 15, 2013 at 3:00 pm

Biasalah sis semua pompuan suka tgk benda yang cantik2 hehe…
Tetapi sometimes kita kena keluar from comfort zone..explore something new its worth it..try lah k :)

Reply

potia casadelarossa February 14, 2013 at 9:35 pm

blog yg hebat sememangnya tak putus2 org komen wpun kenal Akma Omar cuma 1% je sy kagum dgn akma.. tak ramai pakar SEO dikalangan wanita di luar sana.. akma harus ke blog sy dan lihat apa yg sy hidangkan utk akma disana..

Reply

Akma February 15, 2013 at 2:57 pm

Thanks potia…saya blogger biasa aje, nothing special & still far to success.

Terima kasih listed kan dan always support blog saya…really appreciate sangat. Good luck with d contest ya :)

Reply

potia casadelarossa February 21, 2013 at 10:07 am

welcome! ada 2 perkara yg dilhat dlm dunia blog ni. pertama design dan isi blog tu sendiri.. that why i kagum dgn AO.. Dr 1st lg.. great entry u make it awesome.. english or malay is not important.. good luck

Reply

Akos Fintor February 16, 2013 at 7:27 am

Hey Akma,

Thanks for providing the resource and short to the point review of each of them.

cheers
Akos Fintor

Reply

Akma February 16, 2013 at 11:33 pm

Hey Akos Fintor :)

Your welcome..just review simple and sweet the best blogger in my lists.

And thanks visit my blog :)

Cheers too

Reply

auc February 16, 2013 at 8:19 pm

antara bakal juara ni
memang terbaik dah

Reply

Akma February 16, 2013 at 11:03 pm

Jauh kebelakang entri saya dah tu…susah nk kejar. Byk master yg join tu. Auc pun org lama juga tu.. hehe
saya doakan semoga berjaya ya.

Reply

Sharafie February 16, 2013 at 9:35 pm

assalamualaikum..1st time sampai sini..nasib la sempat membaca entri ni sebelum berhijrah..hehe..memang pilihan yang terbaik..semua blogger di atas best..all the best..

Reply

Akma February 16, 2013 at 11:07 pm

Waalaikumsalam…
Terima kasih sudi singgah ya..berhijrah kemana tu ? All d best too ya.

U have nice blog :)

Reply

Ruchi February 19, 2013 at 7:48 pm

Akma,

Many thanx for sharing this list. I have been looking for few nice blogs from Malaysia and this list is really gonna help me a lot.

Reply

Akma February 20, 2013 at 3:18 am

Hi Ruchi @ Alia Bhatt News

Thank you very much for your time to read my article. I am really appreciate…My lists above is most the successful blogger in Malaysia & hope will help you to do your research. Maybe one sunny day my blog also selected as one of your collection of nice blog from MALAYSIA..peace :D

Reply

aREE February 21, 2013 at 1:04 am

May Allah bless u alwiz…allowed me to write in Bahasa Melayu…Semoga anda terus berjaya dan di permudahkan sebagai yang terbaik..

Reply

Akma February 22, 2013 at 2:04 pm

Thanks..boleh..komen dalam bahasa melayu, saya pun org melayu hehe

Semoga Allah swt juga sentiasa memberkati anda dan segala usaha yg anda lakukan dipermudah dan terbaik juga :)

Reply

donnyien February 24, 2013 at 11:06 am

good luck sekali lagi akma.. moga berjaya. rasa nak join juga contest ni, masa free sangat masih tanam anggur lagi ni hehe

Reply

Akma February 24, 2013 at 2:22 pm

Thanks Donny..Join lah ada masa dalam seminggu lagi tu..tarikh akhir 1 mac.

Reply

Anuar February 25, 2013 at 9:53 pm

10 Blogger Terbaik Malaysia yang disenaraikan di atas semuanya hebat-hebat belaka…

Contest ini akan berakhir tak lama lagi… Semoga entri ini dapat terus kekal berada di page pertama Google… good Luck… ;)

Reply

trigyy September 1, 2013 at 11:58 am

semua blog yg hebat2.. fuh
trigyy recently posted…(LIRIK) Lagu Tetap Menantimu – NomadMy Profile

Reply

Akma September 1, 2013 at 12:25 pm

Yup hebat diaorg ni..bukan ke trigyy ni pemenang besar Digi Wowww award aritu

Reply

ejam September 2, 2013 at 11:11 am

kak Yanmie memang antara blogger wanita yang sangat hebat.
baby irfan dia comel sangat, geram geram bila tengok gambarnya…hehe
ejam recently posted…Hari Ahad Kalau Tak Buat Tak Sah.My Profile

Reply

Akma September 2, 2013 at 1:34 pm

Tu mmg kita tak leh sangkal dah,jumpa personally dengan kak Yanmie simple je orangnya kan…baby irfan mmg comel nak2 pipi dia.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: