Tips Temuduga SPA Untuk Kerja Kerajaan

Tips Temuduga SPA

Saya pasti ramai yang ada pengalaman menghadiri temuduga kerja dan tahu bagaimana situasi sesi temuduga berlangsung.

Pertama, tentunya anda memohon jawatan yang layak dan bersesuaian dengan minat dan kelulusan akademik anda. Apabila dipanggil untuk temuduga, sudah tentu anda membuat persiapan secukupnya.

  • Menyediakan resume berserta sijil-sijil akademik yang lengkap.
  • Pakaian yang bersesuaian.
  • Praktis kemungkinan soalan yang akan ditanya oleh penemuduga berkaitan dengan jawatan yang anda mohon.
  • Siap sediakan diri dengan penuh yakin.

Tetapi masih lagi gagal walaupun segala-galanya telah anda usahakan.

Ada yang gugup dan takut, ada yang telah melepasi semua syarat-syarat kelayakan yang dikehendaki dan ada yang semasa sesi temuduga kerja berlangsung, peluang untuk diterima sangat besar tetapi akhirnya mendapat surat penolakan.

Pastinya kecewa dan kadang-kadang sampai rasa putus asa nak menghadiri mana-mana temuduga kerja kerajaan.

Semua alasan diatas bersebab dan ada cara mengatasinya. Jika anda ingin tahu teknik Rahsia Bijak Temuduga yang sebenar, saya akan kongsikan.

Rahsia Bijak Temuduga

Rahsia Bijak Temuduga yang bakal membantu anda membuat persediaan rapi. Ia memberikan anda jawapan dan panduan bagaimana cara berkesan untuk menghadapi temuduga SPA. eBook rujukan ini akan membantu anda.

Saya sangat sarankan kepada calon yang baru pertama kali menghadiri temuduga kerja.

Dapatkan eBook Rahsia Bijak Temuduga yang lengkap ini untuk anda membuat rujukan, panduan dan persediaan sebelum menghadiri mana-mana temuduga kerja sama ada jawatan kerajaan atau swasta.

eBook terbaik untuk dijadikan rujukan kerana ianya adalah tips temuduga kerja secara umum untuk jawatan kerajaan dan Swasta juga.

Strategi Rahsia Ini Telah Diuji & Terbukti Berjaya Membantu Graduan 2013-2014 LULUS Temuduga SPA. Biar Anda Lebih Bijak Daripada Penemuduga Anda Nanti!

Peperiksaan PTD yang lepas ramai calon yang berjaya sekaligus dipanggil untuk seisi temuduga kerja jawatan tersebut. Ini peluang tidak harus anda lepaskan.

Klik Disini Untuk Download Rujukan Bijak Temuduga. Nota ini boleh membantu anda.

Kupon Diskaun!

Istimewa untuk anda. Sekiranya anda inginkan kupon diskaun untuk pakej rujukan Rahsia Bijak Temuduga ini, silalah ikuti langkah-langkah berikut…

  1. Buat pembelian melalui link Pakej Rujukan Rahsia Bijak Temuduga disini.
  2. SMS/Whatsapp ke 013-2680001 dengan menaip “Saya Nak Kupon Diskaun RBT”.
  3. Saya akan reply berserta dengan Kupon Diskaun.
  4. Semasa pembelian, masukkan Kupon Diskaun ini.

Tips Temuduga Kerja

Janganlah menghadiri temuduga kerja tanpa membuat apa-apa persediaan. Bukan semua orang bernasib baik. Ditambah lagi jika ramai memohon jawatan sama yang ditawarkan.

Saya juga pernah menghadiri beberapa temuduga kerja. Alhamdulillah setakat ini saya tidak pernah gagal kerana saya membuat persediaan awal.

Selalunya saya lebih mengambil sikap bertenang dan membuat rujukan tentang jawatan yang saya mohon. Disamping saya akan pastikan sudah bersiap sedia, penuh yakin dan bersemangat. Ketika sesi temuduga kerja, saya banyak mendengar dahulu apa yg ditanya oleh penemuduga dan menjawab dengan berhati-hati tetapi bersahaja dan perlu bijak mengatur jawapan.

Kebiasaannya, bukan sahaja kelayakan diatas kertas yang akan dilihat tetapi secara keseluruhan iaitu dari skill, pengetahuan, cara penampilan dan tingkahlaku.

Jika kita lihat sekarang, berapa ramai graduan lepasan IPT yang masih mencari peluang pekerjaan. Pilihan mereka yang berkelayakan terlalu ramai. Peluang anda mungkin tipis.

Sifat malas dan terlalu berserah pada nasib antara punca ramai yang gagal ketika sesi temuduga kerja.

Bantu diri anda sendiri untuk menentukan masa depan kerjaya anda. InsyaAllah dengan berbekalkan doa dan usaha akan menjamin masa depan yang cerah

Dapatkan sekarang Pakej Rujukan Rahsia Bijak Temuduga. Klik Banner Dibawah.

Tips Temuduga Kerja Kerajaan

About author View all posts

Akma Omar

I am a young entrepreneur, involving in Retail Trade Business – Base in Kuala Lumpur, Malaysia. I have been in this industry more than 10 years. This blog is my online diary. More about me here...

25 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest