Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

by Akma Omar on May 27, 2013 · 131 comments

in Blogging, Contest

Multimedia telah menjadi satu platform yang amat sesuai untuk membina perniagaan dan menjana pendapatan secara online sekaligus berpotensi untuk buat duit dengan blog atau melalui website.

Cabang membuat duit dengan blog memang banyak. Pelbagai pilihan terbentang luas bagi mereka yang pantas merebut peluang samaada anda menjual produk sendiri ataupun produk orang lain.

Antara contohnya adalah seperti program affiliate, iklan, review, advertorial, jualan produk.

Jika anda terlibat dalam perniagaan internet dan masih baru dalam menjana pendapatan melalui blog, anda pasti tercari-cari tips buat duit dengan blog yang terbaik.

Pada masa sama anda juga akan tertarik untuk mencuba teknik bagaimana untuk meningkatkan strategi pemasaran dan meningkatkan potensi jualan anda.

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Baru-baru ini saya menyertai satu program seminar buat duit dengan blog anjuran Denaihati network.

Dalam seminar Denaihati tersebut, memang banyak tips dan perkara yang telah dikongsikan oleh panel bertugas, lebih-lebih lagi berkenaan topik buat duit dengan blog.

Ada juga tips yang dikongsikan itu telahpun saya ketahui dan sudah ada pengalaman mengenainya, ada juga yang masih belum tahu. Sekurang-kurangnya bertambah lagi ilmu baru.

Secara umumnya, berikut ialah tips buat duit dengan blog yang dikongsikan di seminar Denaihati tersebut…

  • Program Affiliate.
  • Iklan Eksklusif Melalui Blog.
  • Menghasilkan eBook.
  • Upload Gambar Anda?
  • Idea Pemasaran Internet.
  • Saham secara online.
  • Bagaimana promosikan blog.
  • Menaikkan jenama (branding) blog atau laman web.
  • Kepentingan Niche blog.

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Empat (4) orang panel dijemput untuk berkongsi tips membuat duit dengan blog di seminar Denaihati.

AhmadFaizal.com

Berkongsi teknik SEO merah Jambu yang tak terkalah dan bagaimana affiliate boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan dan pentingnya memilih niche blog.

Antara nasihat beliau, program affiliate bukan dengan sekelip mata kita boleh mendapatkan hasilnya. Tidak mustahil affiliate yang kita buat hasilnya kita dapat lepas setahun atau dua tahun. Maka kifa harus sabar dan sentiasa bekerja keras.

Shuth Founder WangCyber.com

Orang pertama menulis eBook di Malaysia. Founder WangCyber.com ini juga berkongsi cara membuat eBook dan bagaimana memasarkan. Beliau juga sependapat dengan Titan, niche blog yang khusus amat penting.

Ikhwan dari Amanz.My

Berkongsi pengalaman beliau bersama Amanz.my, sebuah laman web gadget yang terkenal di Malaysia.

Slide yang beliau paparkan juga sangat menarik; antaranya iklankan blog secara profesional, terhadkan iklan diblog dan yang paling menarik, isi kandungan blog lebih penting dari pengiklanan dan banyak lagi.

Diantara 4 panel ni saya paling tertarik dengan…

NisaKay.com

Beliau berkongsi tips buat duit melalui blog dengan cara bagaimana untuk menarik minat pengiklan terhadap blog.

Antaranya…

Kongsikan gambar-gambar menarik anda sebanyak yang boleh di blog. Jangan lupa make up cantik-cantik.

Kerana dengan cara tersebut, beliau telah dipilih sebagai model iklan dan banyak mendapat tawaran iklan di majalah dan menjual produk.

Jika anda mempunyai rupa paras cantik dan keperibadian yang baik saya setuju dengan cara yang beliau gunakan.

Sebenarnya saya baru tahu cara begini boleh menarik pengiklan untuk memilih blog kita.

Selama ini saya hanya dapat pengiklan yang berminat dengan penulisan saya dan lebih berminat menaikkan artikel review/advertorial mereka di SERP’s sahaja.

Mungkin selepas ini saya boleh cuba menggunakan tips yang beliau berikan.

Mana tahu ada pula pengiklan yang berminat apabila melihat entri saya penuh dengan gambar-gambar saya di blog ini…

Tak cuba tak tahukan… Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Pengalaman Mengajar Kita

Banyak ilmu saya dapat hasil perkongsian tips buat duit dengan blog dari Seminar Denaihati ni.

Mungkin kita pakar dalam sesuatu bidang tetapi lemah dalam bidang yang yang lain.

Jadi, apa yang mereka kongsi kita jadikan rujukan, panduan dan semangat sebagai motivasi kepada kita untuk mencuba buat duit melalui blog.

Yang paling penting perlu ada sikap ingin belajar, berusaha, sabar dan kerja keras. Maka sentiasa bukakan minda untuk terus belajar. Ambil ilmu yang dikongsikan supaya kita juga boleh berjaya seperti mereka juga.

Tiada yang mustahilkan…

Memang tak rugi pada bloggers yang hadir ke Seminar Denaihati baru-baru ini dan mendengar panel-panel berkongsi tips buat duit dengan blog.

Banyak ilmu yang berguna dan menarik telah mereka kongsikan. Kalau ada lagi lain kali boleh join lagi.

Oh ya. Ini adalah entri Contest Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati.

Saya harap sekiranya anda suka artikel saya ini, sudilah klik sekali sahaja butang G+1 dibawah ini dan undi saya disini ya… Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Terima Kasih…

{ 131 comments… read them below or add one }

Khairul Zamri May 27, 2013 at 11:25 pm

huhuhu Good luck kak, org first tekan G+

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:10 am

Terima kasih Khairul…good luck too ya..jangan lupa hantar entri tu boleh akak support klik G+ gak hehe

Reply

Khairul Zamri May 29, 2013 at 2:05 pm

mantap lah akak dah banyak huhu walau belum bermula dengan sebenarnya hehe

Reply

Akma May 29, 2013 at 5:09 pm

Tang mana yang mantap tu..baru start je khairul huhu

Reply

Khairul Zamri May 30, 2013 at 10:56 pm

tang mane mantap tak leh cite ag haha

Reply

azrijohan May 27, 2013 at 11:41 pm

adakah ini satu contest? Hehe

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:11 am

Hahaha..aah contest SEO terbaru..alang-alang dah tanya tu jangan lupa klik button G+ dan vote yer huhu

Reply

azrijohan May 28, 2013 at 1:28 pm

Yeayyy dah vote :D goodluck kak

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:39 pm

Tima tacih Azri :D

Reply

Datin Tyka May 28, 2013 at 12:41 am

good luck kak gegel ok da tekat G+

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:12 am

Good luck too gegirl..thanks dear, nanti akak support klik g+ gak :)

Reply

Izzuddin Fauzi May 28, 2013 at 12:52 am

Pengalaman yang terbaik menghadiri seminar :)

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:12 am

Banyak dapat ilmu tak terkalah hehe

Reply

afif May 28, 2013 at 1:34 am

gudluck sis…tekan dah G+..

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:12 am

Hehee terima kasih afif ;)

Reply

Fahmi May 28, 2013 at 2:03 am

Sambil sambil menjual produk saya untuk dunia nyata sesambil itu juga saya mencari peluang di alam maya

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:13 am

Samalah saya juga..kita cuba cari rezeki tak kira alam maya atau alam nyata..asalkan halal ;)

Reply

kakiblog May 28, 2013 at 6:40 am

semoga akma omar berjaya…dan kupasan yang menarik untuk dibaca..

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:33 pm

Terima kasih kakiblog..good luck juga ya :)

Reply

Alin Marlini May 28, 2013 at 9:37 am

masih study apa itu affiliate…hehehehe..

good luck akma…dah klik pun butang +G :)

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:34 pm

Samalah kita jugak Alin :D

Good luck and thanks ya sis ;)

Reply

nurmisnan May 28, 2013 at 10:51 am

Tips yg bagus utk digunakan tp tips cik nisa kita sgt sesuai utk cik perempuan yg bujang tang tang..

Jika cik puan2 susah sikit dijuatiri cik suami cemburu. Bkn semua suami suka cik isteri glamour

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:35 pm

Hehehe tulah untuk kita tak boleh lah sis..nanti menjeling je cik abang u kat sebelah tu nanti…haha

Reply

Qashmere May 28, 2013 at 11:16 am

Gambar tu cute…budakbudak kecil togel berkulit hitam hahahahaha

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:36 pm

Cutekan mummy..nak2 yang tengah tu kemain lagi….

Reply

ProfHariz May 28, 2013 at 11:49 am

Penulisan yang menarik sis. Ternyata SBDdB13 sangat merangsang blogger untuk jana duit online. Hehehe

Reply

Akma May 28, 2013 at 2:39 pm

Terima kasih Profhariz…kupasan biasa aje, semua yang pergi pun tahu apa yang panel kongsikan hehe

Betul tu, harap-harap boleh lah kaya macam diaorang jugak kan..InsyaAllah :)

Reply

wandisini May 28, 2013 at 3:28 pm

agaknya lain kali AO boleh jadi ahli panel lak..berkongsi tips SEO tak terkejar.. :)

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:29 pm

Haishh takpelah terima kasih je hahaha

Reply

sukma May 28, 2013 at 4:08 pm

kita support….dah tekan G+

Reply

Akma May 29, 2013 at 2:34 pm

Terima kasih sis :D

Reply

cik tom May 28, 2013 at 5:13 pm

best tips nisa tapi cik tom xboleh follow kot sbb mmg xsuka bergambar…hehe….sis akma rsnya mmg sesuai kl nak cuba tips ni..orgnya pun comel2. heee.. cik tom support klik G+ :)

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:43 pm

Saya rasa untuk youngster sesuailah Cik tom…saya pun tak berapa suka sangat post picture peribadi banyak2…seganlah hahaha

Terima kasih Cik Tom..nanti saya support G+ juga :)

Reply

sensasi2020 May 28, 2013 at 6:03 pm

Tip yang amat bagus untuk menjana duit dgn blog, semua apa yang dipersembahkan di artikel ini amat bertepatan sekali. Semoga sesiapa yang membaca artikel ini dpt sedikit sebanyak ilmu.

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:34 pm

Terima kasih sensasi2020…entri ni rata-rata blogger yang hadir tulis benda sama…saya ulangkan sahaja hehehe

Reply

Mus May 28, 2013 at 9:54 pm

penulisan artikel yang menarik dibaca..
semoga berjaya

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:33 pm

Terima kasih InsyaAllah…:)

Reply

Lizz May 28, 2013 at 11:06 pm

dah klik button G+!!! good luck sis :)

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:32 pm

Thanks sis hehe :)

Reply

Syarih May 28, 2013 at 11:21 pm

Semoga sekali lagi akan berjaya dalam contest ini…Good Luck.

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:32 pm

InsyaAllah terima kasih syarih :)

Reply

Norfanil May 28, 2013 at 11:47 pm

terkejut tengok gambar kat tengah tengah tuh.. hehehe..
bila kak akma berbicara..waaa.. panjang.. gud luck untuk contest…

Reply

Akma May 28, 2013 at 11:59 pm

Panjang sangat ke…macam membebel ke dik hahaha…

Budak hitam cute tu hahaha thanks ya sis

Reply

eyriqazz May 29, 2013 at 12:43 am

Yup, pengalaman mengajar kita..Kejayaan bukannya diraih dalam masa yang singkat tapi perlukan pengorbanan dan usaha berterusan

Reply

Akma May 29, 2013 at 5:16 pm

Yer betul tu Eyriqazz..bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah..mungkin kita rasa kita dah bijak tapi ada lagi orang yang bijak dari kita kan..jadi ilmu tu tak akan habis sentiasa ada yang baru, kita kena cari dan explore sentiasa :)

Reply

weschairs May 29, 2013 at 8:18 am

Tula rugi orang cam saya tak pergi..anyway nice artikel

Reply

Akma May 29, 2013 at 5:13 pm

Terima kasih…takpe..kalau ada lagi cubalah join ya

Reply

hafizmd May 29, 2013 at 2:28 pm

Thanks sis AO berkongsi tips2 hebat ni. Bukan senang nak baca dari sudut pandang seseorang yg ambe admired mcam sis AO ni

g plus utk sis =)

Reply

Akma May 29, 2013 at 5:08 pm

Sama-sama..pandangan dari ambe tak seberapa je hafizmd :)

Reply

Juan May 29, 2013 at 9:22 pm

nak hasilkan ebook, tetapi masih lagi tidak berkemampuan, so buat affiliate jer lah dulu

Reply

Akma May 29, 2013 at 9:38 pm

Saya tak layak lagi nak tulis ebook…Juan banyak pengalaman dah boleh sangat tulis tu..cam kata abangensem 1 hari 1 mukasurat..good tips tu :)

Reply

Juan May 29, 2013 at 10:37 pm

saya mana ada pengalaman apa pon, hehehe, blogging pon masih baru, hehe

Reply

Akma May 31, 2013 at 2:00 am

Samalah..kita pun sama juga hehe

Reply

Asyrof - Blogger Tanah Arab May 29, 2013 at 9:57 pm

Tahniah! …

InsyaAllah. Saya vote. :)

Apapun saya dah nampak peluang yang ada di blog ni melalui penulisan kak Akma.

Moga usaha saya tercapai nanti. :)

Reply

Akma May 30, 2013 at 12:28 am

Terima kasih Asyrof Asri..InsyaAllah cuba yg terbaik :)

Reply

Hairul Azni May 29, 2013 at 10:08 pm

Saya orang ke -50 klik G+..saya pun ada join contest ni..selamat bersaing secara sihat.. :-)
Semoga berjaya!

Reply

Akma May 30, 2013 at 12:23 am

Terima kasih..InsyaAllah nanti saya balas balik ya…semoga berjaya ya

Reply

kakiblog May 30, 2013 at 4:13 am

sama2 diucapkan..dan saya menunggu artikel terbaru Akma Omar nie.

Reply

Akma May 31, 2013 at 12:44 am

Hehe…InsyaAllah, nak update entri kena tengok masa jugak sebab banyak keja sekarang…tengah tahun kan :) terima kasih keep support blog saya ni

Reply

zool May 30, 2013 at 8:25 am

banyak tips berguna tu

Reply

Akma May 31, 2013 at 1:51 am

Yup banyak sangat :)

Reply

blackrosehunter May 30, 2013 at 4:04 pm

banyak tips yang dikongsikan..semoga berjaya sis..letak gambar budak yg macam kt atas tu rasanya pengiklan terpikat tak?hehe

Reply

Akma June 8, 2013 at 12:30 pm

Terima kasih ya…Aah ilmu yang berguna tapi terhad sebab masa suntuk sangat huhu

Harlem shake tu mesti ramai pengiklan suka :D

Reply

Ferry May 30, 2013 at 6:18 pm

Tentunya banyak ilmu yang didapat kak Akma…
Membaca entrinya saja tertarik sekali apalagi kalau mengikutinya…
Support G+1 ke 46 Kak Akma…semoga berjaya yah..sukses terus

Reply

Akma May 31, 2013 at 1:56 am

Ya banyak ilmu yang dapat ferry..saya nampak Pak Ardi ada turut sama seminar tu…mekasih ya ferry jempol G+ nya :)

Reply

Ferry May 30, 2013 at 6:20 pm

Membacanya entrinya saja sangat menarik apalagi kalau kemarin mengikutinya.
Semoga ada kesempatan kembali mengikuti seminar semacam ini.
Support G+1 ke 46 kak Akma..semoga berjaya..sukses terus

Reply

Azuan May 30, 2013 at 10:49 pm

Menarik sangat tips tu. Good luck untuk contest ni.

Reply

Khairul Zamri May 30, 2013 at 11:27 pm

hai bro kekeke vote me jugak

Reply

Akma May 31, 2013 at 12:42 am

Terima kasih m…try je, kalau ada rezeki Alhamdulillah huhu

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:39 pm

Memang seronok dapat tips-tips dari mereka yang berpengalaman tu..Selamat berjaya :-)

Reply

Akma May 31, 2013 at 1:58 am

Aah best sangat..dapat jumpa ramai bloggers..3 kali saya pergi event blogger tak pernah nampak Wazy..

Reply

wazy June 1, 2013 at 8:44 am

Tu la,masa event-event tu banyak plak halangan nak hadirkan diri,komitmen kerja biasa la

Reply

ciklaili.com May 31, 2013 at 11:21 am

memang byk yg dipelajari dari seminar tu. lepas ni nak cuba ilmu2 yg telah dikongsikan..

Reply

Akma May 31, 2013 at 4:34 pm

Aah banyak sangat..saya tak pandai sangat buat duit dengan blog ni kak..nak cuba jugak nanti :)

Reply

fyna May 31, 2013 at 1:12 pm

fyna dah undi ^_^ good luck Sis AO

Reply

Akma May 31, 2013 at 4:32 pm

Thanks fyna ;)

Reply

george May 31, 2013 at 3:21 pm

Best of luck in making money with the seminar.I had to translate the page to understand. Thanks for coming over to my blog. Yes I liked the article and G plused it

Reply

Akma June 2, 2013 at 12:25 am

Tq George take your time to translate..just try my luck..anyway you have nice blog :)

Reply

sutera ungu May 31, 2013 at 4:17 pm

salam perkenalan…Dari saya kanak2 br belajar blog

Reply

Akma June 1, 2013 at 11:22 pm

Salam kenal juga sis.. Thanks ya

Reply

Wan Gerrard May 31, 2013 at 8:51 pm

banyak jugak yg belajar masa tu..good luck
ok dah undi dgn klik G+

Reply

Akma June 1, 2013 at 11:19 pm

Aah..wan gerrad attend juga ya..tak tau yg mana satu orgnya..

Terima kasih saya support gak g+ :)

Reply

Mama Murai June 1, 2013 at 10:47 am

good luck sis, G+ untuk entri yang sungguh sweet ni…

Reply

Akma June 1, 2013 at 11:20 pm

Thank you sis hehe

Reply

CikJariManis June 1, 2013 at 5:31 pm

all the best dri CJM utk sis akma! good luck! & thanks utk entri ni..ianya sgt membantu.. :)

Reply

Akma June 1, 2013 at 11:20 pm

Thanks CJM..Salam kenal ya

Reply

CikJariManis June 2, 2013 at 6:58 am

salam kenal jugak akak! =)

Reply

Zulhilmi Zainudin June 2, 2013 at 1:31 am

Saya menanti eBook daripada Akma. :)

Reply

Akma June 2, 2013 at 11:23 pm

Ishh tak layak lagi saya nak tulis eBook ni huhu

Reply

suriaamanda June 3, 2013 at 11:37 am

wow..sedang cuba mendalami..dah mulakan perniagaan internet..tp masih baru dan belum ada landasan yang kukuh untuk lebih maju…

Reply

Akma June 4, 2013 at 10:31 pm

Step by step sis..InsyaAllah berjaya juga nanti :)

Reply

hazman aka species1980 June 3, 2013 at 5:14 pm

Semoga berjaya yea…. eden dah kasi Gplus khas untuk entry nie…. Kalau menang nak tuntut massage tau…. kah3x

Reply

Akma June 4, 2013 at 10:30 pm

Hehehe tima tacih yer…boleh2 kalau monang nanti den belanjo poie massage kek spa jolah yo haha

Reply

Rina June 4, 2013 at 7:43 am

Sangat menarik, seminar ini bisa mendidik dan membimbing kita yang dari latar belakang apapun menjadi seorang blogger yang bisa menghasilkan uang sendiri
kalau saya orang Malaysia pun saya akan mengikutinya

Reply

Akma June 4, 2013 at 10:35 pm

Ya benar..gak ada yang mustahil asalkan ada niat mau belajar dan memcuba betul kan…

Dimana-mana juga bisa..gak semestinya di Malaysia. Internet amat luas banget platform nya dech hehe

Reply

Denaihati June 4, 2013 at 5:38 pm

Bilion terima kasih diucapkan kerana menyertai kontes khas Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati dan semoga berjaya.

Sentiasalah melawat Denaihati yer untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

Reply

Akma June 4, 2013 at 10:25 pm

Sama-sama dan Terima kasih juga Denaihati sudi terima penyertaan saya..InsyaAllah saya akan sentiasa melawat blog DH untuk update terkini.

Saya doakan semoga Contest ni berjalan dengan lancar :)

Reply

Lynn June 4, 2013 at 10:49 pm

Perkongsian yang sememangnya mantap. Tahniah Akma.

Reply

Datin Tyka June 4, 2013 at 11:46 pm

banyak nya G+ kak gegel.. huhu

Reply

Akma June 5, 2013 at 12:33 am

Hehe awal lagi gegirl…

Reply

saimi June 5, 2013 at 9:56 am

Memang rugi saya kerana tidak menghadirinya. Dah klik G+ untuk sis. Semoga berjaya.

Reply

Akma June 6, 2013 at 9:08 am

Tulah saya dah pegi 3 event tak pernah jumpa HP lagi..lain kali cuba lah join, best gak join blogger event ni.

Terima kasih support G+ ya :)

Reply

Alin Marlini June 6, 2013 at 10:05 am

saya undi akma hari ini, semalam, dulu semalam…esok, lusa pun nak undi…hehehehe :)

Reply

Akma June 6, 2013 at 12:14 pm

Hehe..samalah kita hari2 undi Alin.. Thanks dear ;)

Reply

sha June 6, 2013 at 5:37 pm

terer terer ! gud luck gud luck hehehehehe

Reply

Akma June 6, 2013 at 8:45 pm

Thanks ya sha hehe

Reply

Faizal Fredley June 9, 2013 at 2:46 am

tebtu byk ilmu yg dpt kan masa korang join dulu…sedih betol x dpt nak join

Reply

Akma June 13, 2013 at 1:11 pm

Takle lain kali boleh Join lagi :)

Reply

Potia Casadelarossa June 9, 2013 at 3:53 am

i WISH googd luck Akma… bertambah rezeki lagi la ye…

Reply

Akma June 13, 2013 at 1:12 pm

Thanks…kalau ada rezeki lagi Alhamdulillah..hehe

Reply

Joe June 9, 2013 at 11:55 pm

Boleh vote lagi ke?

Reply

Akma June 10, 2013 at 6:25 am

Bolehhh sampai hujung bln 6..vote akak gak ek hehe

Reply

Joe June 10, 2013 at 1:41 pm

10-4. Roger dat
Nanti aku undikan. Good Luck anyway

Reply

aceh metro June 11, 2013 at 12:09 pm

terima kasih telah berbagi sedikit tips buat duit dengan blog dai seminar denaihati

Reply

Akma June 13, 2013 at 1:24 pm

Sama-sama Aceh metro… Banyak tips berguna masa seminar tu.

Reply

onlajer June 13, 2013 at 8:42 am

Rupanya banyak lagi pekara aku tak buat untuk buat duit dengan blog

Reply

Akma June 13, 2013 at 1:42 pm

Aku pun bukan tau banyak manapun onlanjer…duk tercari-cari jugak lagi ni huhu

Reply

Hafizul June 16, 2013 at 11:57 am

Selamat maju jaya..betul tu AO..tanpa sikap ingin belajar, berusaha, sabar dan kerja keras kita tak mampu nak kecapi nikmat kejayaan..hehe

Reply

Akma June 16, 2013 at 7:12 pm

Terima kasih PK..memang kena usaha dan kerja keras, kalau duduk saja memang tak kemana lah hehe

Reply

Anuar June 25, 2013 at 10:26 am

Info yang sangat menarik… Lepas ni boleh bantu lebih ramai blogger untuk buat duit…

Reply

Akma June 26, 2013 at 4:44 pm

Terima kasih Anuar.. Saya pun tak pandai sangat, maybe anuar boleh ajarkan :)

Reply

zuan June 25, 2013 at 4:51 pm

hehe nisa kay ni memang mendapat perhatian tinggi selain dr Mr Titan pada haritu. btw gua baru rebrand balik blog gua. hehe harap sudi sudi la jengah dan beri kritkan untuk penambahbaikkan :)

Reply

Akma June 26, 2013 at 4:46 pm

Hehe orangnya muda dah cantik jugak kan :D

Saya dah tengok blog zuan, kemas sahaja…InsyaAllah saya akan terjah lagi nanti.

Reply

Zuan July 5, 2013 at 1:18 am

tahniah :)

p.s alhamdulillah, usia blog baru sudah hampir 2 minggu :)

Reply

Mohd Helmi July 4, 2013 at 12:58 pm

Branding tu menarik perhatian saya. :)

Reply

Akma July 5, 2013 at 1:11 am

Salah satu yang penting cari cara nak naikkan branding sama ada blog, site atau bisnes :)

Reply

raudzah July 6, 2013 at 11:11 pm

First time singgah blog ni..sebelum ni hanya kenal nama…tahniah dah menag contest anyway…kita tertarik juga dengan tip yang last tu..tapi features tak macam model..camne tu…maybe kena guna anggota lain selain muka kot..he..he

Reply

Akma July 7, 2013 at 8:57 pm

Terima kasih sis sudi visit blog saya ni.. Saya part tips no4 tu pun tak boleh buat.. takut letak banyak2 picture sendiri dalam blog ni nnti ramai pulak yang lari haha

Reply

dunia photo July 13, 2013 at 6:41 pm

artikelnya sangat bagus,,saya suka dengan artikelnya yang bisa menjadi sebuah inspirasi

Reply

Akma July 16, 2013 at 4:31 pm

Mekasih ya..jika ia boleh dijadikan inspirasi..Alhamdulilah..

Reply

Akmal Zaidi January 26, 2014 at 9:38 am

Tips yang detail dan menarik, appaun terima kasih kerana sharing
Akmal Zaidi recently posted…Karnival Kerjaya : JobsCentral & Malaysia’s 100 Careers FairMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: