iPhone 5 Gadget Impian

by Akma Omar on November 4, 2012 · 232 comments

in Gadget

Kita semua sudah tahu bahawa Apple telahpun melancarkan produk terbaru mereka iaitu iPhone 5 secara meluas. Ramai yang berpusu-pusu untuk mendapatkan iPhone 5 gadget impian mereka sejak ia dipasarkan. Ada yang sanggup menunggu dan beratur panjang untuk mendapatkannya.

Malah sejak terciptanya iPhone 5 boleh dikatakan kebanyakkan jenama telefon pintar yang lain mengalami kemerosotan dari segi penjualan.

iPhone 5 Gadget Impian

iPhone 5 Gadget Idaman

Mengenai iPhone 5

iPhone 5 adalah telefon pintar berasaskan skrin sentuh dengan 4-inci Retina display dikeluarkan oleh Apple. Merupakan gadget impian terpantas, terbesar, nipis dan ringan yang pernah dibuat.

Apple iPhone 5 hampir sama dengan Apple iPhone 4S. Volume keys dibahagikan ke dalam home dan power key. Beberapa perubahan lain telah dibuat dari segi reka bentuk dan sistem operasi.

Ia adalah generasi keenam iPhone dengan reka bentuk yang menggunakan sistem operasi yang dikenali sebagai iOS. Ciri lain termasuk CPU dan grafik yang lebih pantas dan resolusi paparan yang lebih tinggi.

iPhone 5 datang dalam konfigurasi 16GB, 32GB dan 64GB. Terdapat dua pilihan warna samaada hitam atau putih. Rangkaian network pula boleh diaktifkan diseluruh dunia.

Saya ada terbaca disebuah artikel, dua juta unit berjaya dijual dalam tempoh 24 jam dan lima juta unit dalam tempoh tiga hari pertama iPhone 5 dipasarkan.

Hebat penangannya, boleh dikatakan iPhone 5 gadget impian semua orang…

Antara Ciri-Ciri Apple iPhone 5:-

  • Five rows of apps on the screen.
  • Made entirely of glass and aluminum.
  • The thinnest, lightest phone ever made. 7.6 mm thin, 18% thinner 20% lighter than the iPhone 4S. Weight 112g
  • Holographic Display
  • Laser Keyboard
  • Apple’s A6 chip. 1GB of memory.
  • 4-inch 16:9 display. The same retina display, 326 pixels per inch, as its predecessor.
  • HSPA+, 4G LTE Network
  • 1.2MP front-facing Facetime camera.
  • Loading a music app is 2 time faster with the new chip.
  • Long Lasting Battery.
iPhone 5 Gadget Impian

Kenapa Saya Minat Sangat iPhone 5

Saya memang menggunakan gadget keluaran Apple sejak dari mula diperkenalkan; seperti iPad1, iPad2 dan iPod tetapi saya tidak pernah menggunakan Apple iPhone lagi.

Ketika mula-mula Apple memperkenalkan iPhone saya tidak berapa teruja sangat. Kerana ciri-ciri application dan sistem yang ada di iPhone boleh dikatakan sama dan ada didalam iPad.

Yang membuat saya minat sangat iPhone 5 ni kerana skrinnya lebih besar, perisian yang terkini dan pemprosesan yang lebih pantas, reka bentuk yang eksklusif, canggih, lebih tinggi, ringan dan nipis. Memang sebuah telefon pintar yang perfect dan gadget impian semua orang.

Ditambah lagi bila melihat ramai rakan-rakan saya sudah memilikinya sehinggakan ada yang sanggup mengirim membelinya daripada rakan-rakan yang ke luar negara.

Rata-rata memberikan feedback yang baik tentang iPhone 5 ni, makin kuatlah keinginan untuk memilikinya.

Dahsyat sungguhkan penangan iPhone 5 ni, saya percaya semua orang mahu memiliki dan tidak sabar untuk menggunakannya sendiri. Saya juga menyimpan hasrat untuk memiliki iPhone 5 gadget impian saya ni.

Dengan ciri-ciri infomasi yang terdapat pada iPhone 5 ini sudah cukup untuk menyatakan sebab dan mengapa saya minat sangat dan merasa teruja untuk mendapat iPhone 5 ni.

Peluang Memiliki iPhone 5 Gadget Impian

Kebetulan saya ada terbaca contest terbaru di blog Denaihati yang menawarkan hadiah Apple iPhone 5 baru, warna hitam/putih, 16GB.

Tiada yang lebih baik daripada mencuba peluang untuk memenangi iPhone 5 daripada Denaihati.com. Rugi kalau lepaskan peluang keemasan ni.

Malah keinginan untuk memiliki iPhone 5 gadget impian saya ini semakin kuat apabila membaca entri mengenai iPhone 5 di blog beliau.

Tak perlu lagi saya cerita panjang lebar mengenai kecanggihan iPhone 5 ni, saya pasti semua sudah tahu dan menyimpan niat untuk memiliki gadget impian yang canggih ni.

Peluang hanya datang sekali dan apa salahnya mencubakan. Mana tahu ada rezeki saya, bertuahnya badan kalau dapat iPhone 5 gadget impian ni… iPhone 5 Gadget Impian

Sekiranya anda rasa saya layak memenangi contest ini, silalah klik button G+1 dibawah ni ya… iPhone 5 Gadget Impian

{ 232 comments… read them below or add one }

wazy November 4, 2012 at 6:32 pm

salam,sama-sama kita meriahkan contest ni,good luck juga untuk akma

Reply

Akma November 4, 2012 at 6:35 pm

Wasalam..Terima kasih…memeriahkan dan mencuba nasib je….gud luck juga ya :)

Reply

Syarih November 4, 2012 at 8:57 pm

Cuba dulu baru tahu…kalau tak cuba mana nak tau kan…saya ni baru je belajar nak masuk contest…jadi kalau menang tu syukurlah…tapi kalau kalah he he he…nanti cuba lagilah.

Reply

Akma November 4, 2012 at 9:37 pm

Betul tu, saya pun baru nak cuba-cuba je ni, kalau menang Alhamdulillah..kalau kalah takde rezeki..sama-sama kita cuba ya..good luck k :)

Reply

Syarih November 16, 2012 at 11:19 pm

dari pemerhatian saya…bila kita sertai banyak kontest kita akan dapat lebih ramai kawan dari kalangan blogger…komen di blog kita akan meningkat…dan serentak dengan itu trafik pun meningkat…jadi menang atau tak menang tak jadi hal lah..betul tak?

Reply

Akma November 17, 2012 at 12:52 am

Ada pros and cons sebenarnya, memang itu salah satu dan saya setuju tapi kelompok blogger terhad, so dari segi entri yang bukan contest kita kena jaga juga..jujur, banyak traffik blog saya ni datangnya dari entri bukan contest ;)

Reply

Denaihati November 4, 2012 at 9:18 pm

Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

Reply

Akma November 4, 2012 at 9:36 pm

Terima kasih juga melawat blog saya ni dan terima peyertaan saya..InsyaAllah saya akan sentiasa melawat blog denaihati :)

Reply

titan November 4, 2012 at 9:26 pm

haha..susahlah aku nak menang..ramai yang pandai mengayat sekarang. haha..

Reply

Akma November 4, 2012 at 9:33 pm

Mestilah kena pandai ayat..iPhone 5 tu, sapa tak mau hahaha

Reply

titan November 7, 2012 at 2:07 am

amboiii..mahu aje yeee..

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:26 pm

Mestilah mahu..rezeki jangan ditolak hehehe.

Reply

Amirez November 4, 2012 at 10:19 pm

good luck kepada Akma. entri penyertaan yang baik ;)

Reply

Akma November 4, 2012 at 10:45 pm

Tq..u too good luck, sama-sama kita mencuba ya. Entri biasa je..ramai yang bagus-bagus termasuk entri amirez :)

Reply

Noorikmal November 4, 2012 at 11:01 pm

Assalam, hahha… sama2 kita berjuang secara sihat… peluang utk menang sama rata saja… gudluck!

Reply

Akma November 4, 2012 at 11:10 pm

Wasalam..macam payah je…ramai otai masuk…cuba jer lah kan hehehe..u too good luck.

Reply

pjaz November 4, 2012 at 11:24 pm

gid luck sis ^_^

Reply

Akma November 4, 2012 at 11:41 pm

Tq U too gud luck ya.. :)

Reply

Naziman November 4, 2012 at 11:26 pm

Wah, ada ayat mengayat la. hehe. Saya pun nak sangat-sangat iphone 5, harap-harap boleh menang. Mari meriahkan contest ni.

Reply

Akma November 4, 2012 at 11:41 pm

Huhuhu iphone 5 tu ramai yang nak kena ayat mengayat lah..meriah dah kan..

Reply

hafizrahim November 4, 2012 at 11:48 pm

salam..saya datang dari contest yang sama..jenguk menjenguk..good luck ye. :)

Reply

Akma November 5, 2012 at 12:01 am

Tq…u too gud luck juga ya :)

Reply

yas November 5, 2012 at 1:11 am

Semoga berjaya akmaomar….mende free mmg ramai yg nak…but bersedialah…biasanya dh akan bg banyak gak tugasan nanti……:)

Reply

Akma November 5, 2012 at 5:15 pm

Terima kasih…bukan senang nak dapatkan, persaingan kuat betul :)

Saya dah agak mesti ada tugasan susulan, sebab banyak teka-teki kat entri DH..takpelah kita tunggu dan cuba buat sebaik yang mungkin :) good luck juga ya.

Reply

ikhmal November 5, 2012 at 1:50 am

wah terbaik penulisan akak. semoga berjaya!!

Reply

Akma November 5, 2012 at 3:17 pm

Hehe terima kasih, ramai lagi yang terbaik dik…semoga berjaya juga ya :)

Reply

sensasi2020 November 5, 2012 at 2:51 am

Hasrat semua ingin miliki,
Namun harganya saja menjadi halangan,
Dengan joinnya contest Denaihati.
Insya Allah akan ada yang dpt gadget idaman.

Reply

Akma November 5, 2012 at 3:19 pm

Disebabkan sensasi2020 komen dalam pantun, saya balas pantun juga lah hehehe

Memang mahal iphone 5 idaman hati
Nak beli kena fikir dua tiga kali
Apa-apa kita cuba je contest denaihati
Pengakhirnya mesti ada yang dapat juga nanti

InsyaAllah :)

Reply

Azuan November 5, 2012 at 7:07 pm

Wah…. petah cik akma omar berpantun yer….
tak sangka u ada bakat terpendam gak ni… :)

Reply

Akma November 5, 2012 at 7:15 pm

Hahaha…u baru tahu ke azuan razi…

Reply

Puan Bardboo November 5, 2012 at 6:31 am

semoga berjaya ye..kalau depat dapat iphone 5 tu..,memang mantaplah..hehe…

Reply

Akma November 5, 2012 at 3:20 pm

Terima kasih…sis tak join ke, bestnya kalau dapatkan hehehe

Reply

syaifuddin alias November 5, 2012 at 11:46 am

wah ramai dah join gadget impian ni ..good luck kak :D
Saya support akak dari belakang

Reply

Akma November 5, 2012 at 3:24 pm

Hehehe terima kasih support akak..doa-doakanlah ya, ramai join meriah dah…tak join ke?

Reply

syaifuddin alias November 6, 2012 at 2:16 pm

nak jugak join tapi saya kena tumpu pada SEO Extravaganza ..tarikh tamat submit post dah tak lama .. esok kot ..huhu

Reply

Akma November 7, 2012 at 6:00 pm

Ooo ye ke…takpe tumpukanlah ke contest tu ya…entri peyertaan akan akak submit nanti..akan join :)

Reply

syaifuddin alias November 7, 2012 at 8:23 pm

hehe..tenkiu akak ..haha

Reply

Hafizul November 5, 2012 at 5:07 pm

Hehehe..gud luck akma…memang serius..giler sekejap bila baca spesifikasi iphone 5 ni..hehe..bertuah sape yang dapat nanti kan…paling sy nak camera dia la..haha

Reply

Akma November 5, 2012 at 5:18 pm

Hehehe tq, memang canggih..saya dulu tak minat sangat iPhone ni sebab sama app dengan ipad. tapi bila tgk spesifikasi iphone 5 ada beza dan ramai kawan2 pakai jeles pulak hahaha. Sapa dapat memang untung kan….

Reply

Hafizul November 6, 2012 at 12:46 am

yes…untung sgt2…rasanya sebulan senyum jer..haha..biasa la kan..adat pertandingan ada menang, ada kalah..sy dah sedia untuk dikalahkan..hahaha

Reply

Akma November 6, 2012 at 4:30 pm

Ishhh belum apa-apa dah mengalah ni, baru je mula contest ni kan..mana tahu ada rezeki :)

Reply

Hafizul November 7, 2012 at 4:07 pm

Bukan mengalah tapi bersedia untuk menerima sebarang risiko..hahahaha

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:27 pm

Kita cuba jelah ya, ada rezeki Alhamdullillah…takde rezeki kita beli sendiri jelah hehe

Reply

Azie November 6, 2012 at 4:53 pm

Akma Omar, semoga berjaya juga yea. Hari ini last kan, Selepas ini apalah tugasan yang akan diberikan oleh Denaihati kan?.

Reply

Akma November 6, 2012 at 5:49 pm

Tq sis..Aah dari info hari ni last submit…kita tunggu jer lah apa tugasan seterusnya ye sis..apalah agaknya ye hehe

Reply

nakbebel November 6, 2012 at 6:20 pm

terima kasih singgah. Good luck untuk akma juga. ;)

Reply

Akma November 6, 2012 at 6:24 pm

Sama-sama…hari ni free BW je lah hehe..good luck too ya

Reply

Mummy Akmar November 6, 2012 at 6:21 pm

goodluck sis…

Reply

Akma November 6, 2012 at 6:23 pm

Tq mummy :)…what happen dengan blog mummy 2 3 error je..hari ni baru boleh buka sis.

Reply

Mummy Akmar November 6, 2012 at 6:29 pm

pindah rumah..lepastu domain exabytes tukar ke fivio..pakai yang u kasi kupon tu…hehe thanks..

Reply

Akma November 6, 2012 at 6:31 pm

Ooo ye ke…patutlah hehe..tukar dah ya…welcome :)

Reply

blog pendidikan November 6, 2012 at 6:32 pm

salam kenal juga, semoga berjaya dalam contes, sama-sama berjuang dalam kontes.

Reply

Akma November 6, 2012 at 10:40 pm

Sama-sama kita cuba, berjuang secara sihat :) semoga berjaya juga ya.

Reply

auc November 6, 2012 at 6:34 pm

moga berjaya!
tinggal lagi tuah dan nasib yg menenntukan :)

Reply

Akma November 6, 2012 at 6:38 pm

Terima kasih..semoga berjaya juga..kita cuba je lah..kalau ada rezeki Alhamdulillah :)

Reply

yanmie November 6, 2012 at 10:26 pm

Salam,

Semoga berjaya dalam contest iphone 5 gadget impian ni, memang bertuah kalau dapat iphone 5 ni :D

Reply

Akma November 6, 2012 at 10:38 pm

Wasalam

Tq sis…doa-doakanlah ya hehehe.memang bertuah badan sapa dapat ni, sis dah penah dapat mesti good feeling kan :)

Reply

Bro Zulkbo November 6, 2012 at 11:05 pm

salam..
lawatan balas..terima kasih singgah blog saya
samalah kita dalam perniagaan retail..ermm
pengguna setia Apple produk rupanya..mahal
hobi tu :)

Reply

Akma November 6, 2012 at 11:16 pm

Wasalam…
Terima kasih singgah blog saya..boleh tahu retail bisnes apa tu ya :)

Bukan hobi mahal, cuma terjebak dengan iklan yg melampau2 dari Apple..duk tahan-tahan akhirnya terbeli juga…hehehe.

Reply

Ummi Hanie November 6, 2012 at 11:52 pm

Salam ziarah kembali,

Gudluck juga diucapkan… :)

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:47 pm

Wasalam…terima kasih sis :) sama-sama kita mencuba ya sis.

Reply

fazrol November 7, 2012 at 1:29 am

goodluck…
sama2 meriahkan contest iphone5..

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:46 pm

Tq good luck too ya…cuba2 dan memeriahkan aje :)

Reply

onlajer November 7, 2012 at 2:27 am

good luck sis

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:44 pm

Good luck too ya :)

Reply

Nakusan November 7, 2012 at 2:42 am

semogah menang kontesnya kawan.

salam kenal dan sukses buat sobat…

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:43 pm

Salam kenal juga

Mekasih ya..InsyaAllah doa-doakan lah hehe :)

Bagus banget blog bang Nakusan :)

Reply

nurmisnan November 7, 2012 at 9:55 am

wow.. n3 yang menarik.. Gd luck sis
aku buat last minutes + banyak perkara yang tidak lengkap..

Reply

Akma November 7, 2012 at 5:20 pm

Entri sis ok je saya tengok…InsyaAllah ada rezeki tak kemana kan…maybe next tugasan boleh buat awal sikit nanti :) gud luck too ya.

Reply

Dulu Lain Sekarang Lain November 7, 2012 at 11:14 am

Sebab yg kuat utk dapatkan iPhone nie.. Semoga berjaya ehhh… walaupun kawe harap kawe yg berjaya adehhh…

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:38 pm

Kawe cube-cube je, mana tau ada rezeki pula kan…semoga berjaya yer :)

Reply

puanbee November 7, 2012 at 12:47 pm

Salam akma ,

kelmarin dah dtg baca tp tk ingat dah komen ke belum , nak scroll balik ramai dah komen , so sy komen lain le ..

walau apa pun terjadi nanti jangan mengalah usaha lebih dan bijak atur strategi mesti berjaya kan ?

selamat berjaya :)

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:34 pm

Wasalam
Puan bee..terima kasih melawatt blog saya ni, it’s ok komen banyak kali pun takpe hehe.

Sekadar mencuba je, Saya cuba yang terbaik dan termampu..rasanya turf juga contest ni, tak tahu apa strategi yg DH bagi lagi lepas ni..semoga berjaya juga ya :)

Reply

Myra Jay November 7, 2012 at 2:23 pm

Good luck ye..
Moga ada rezeki buat kita ;D

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:28 pm

Good luck too sis, InsyaAllah sama-sama kita cuba yang terbaik ya :)

Reply

ProfHariz November 7, 2012 at 4:26 pm

Penulisan yang menarik.

Selamat Maju Jaya :)

Reply

Akma November 7, 2012 at 4:51 pm

Terima kasih simple entri je PH…selamat berjaya juga ya :)

Reply

Neu SlimDiet November 8, 2012 at 2:43 pm

gud luck akma dlm kontest ni…

p/s – font apa pakai ni droid serif ke, sedikit kurang menawan

Reply

Akma November 8, 2012 at 3:35 pm

Terima kasih En.Neu :)

font Open Sans *G kat entri je…tak menawan ke..huhu

Reply

lewisdotmy November 13, 2012 at 4:13 pm

good luck kontes iPhone 5 ni

Reply

Akma November 13, 2012 at 9:50 pm

Tq Good luck too :)

Reply

Kazen November 15, 2012 at 12:59 am

good luck :)

Reply

Akma November 17, 2012 at 12:53 am

Tqvm…good luck juga ya :)

Reply

donnyien November 16, 2012 at 10:52 pm

good luck saya ucapkan untuk contest iphone 5 gadget impian dari denaihati :)semoga berjaya ya Akmar..

Reply

Akma November 17, 2012 at 12:56 am

Tq Donny…agak turf contest ni sebab ramai otai tu hehehe..kita sama-sama cuba lah ya :)

Reply

UpProfits November 19, 2012 at 7:59 pm

Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

Reply

Akma November 20, 2012 at 2:01 am

Thank you ya…ya saya support juga.good luck ya ;)

Reply

Mummy Akmar November 19, 2012 at 9:46 pm

Sis, Mummy dah G+ awak punya..nanti tolong2 eh..haha

Reply

Akma November 20, 2012 at 1:46 am

Hehehe tq mummy…i pun dah tu..good luck k..

Reply

Myra Jay November 20, 2012 at 8:47 am

Singgah sambil klik butang G+ ;)
Good luck :D

Reply

Akma November 20, 2012 at 9:04 am

Hehehe terima kasih Myra Jay…nanti saya singgah pulak..good luck too :D

Reply

Nana November 20, 2012 at 2:09 pm

salam kenal…
G+ juga untuk Akma…

Reply

Akma November 20, 2012 at 9:42 pm

Salam kenal too…terima kasih..saya pun dah balas G+ balik :)

Reply

Kazen November 20, 2012 at 6:15 pm

done reply G+ back :)

Reply

Akma November 20, 2012 at 9:43 pm

Tqvm :D

Reply

BloggerNote November 20, 2012 at 8:28 pm

Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

Reply

Akma November 20, 2012 at 9:44 pm

Tq…Semoga berjaya juga and good luck too….saya support nanti :)

Reply

auc November 21, 2012 at 1:31 am

Singgah kembali dgn misi kedua
ehhhh terklik pulak G+ :)

jgn lupa jugak klik G+

Reply

Akma November 21, 2012 at 9:42 am

Hehehe..terima kasih….

Reply

PuanGojes November 21, 2012 at 7:23 am

morning and assalam sis akma :)

da klik g+1 sis akma.
klik for me too? blhkan :)

good luck sis !

Reply

Akma November 21, 2012 at 9:43 am

Wasalam and morning..tq ya sis…boleh nanti saya klik :)

Reply

PuanGojes November 21, 2012 at 9:51 am

tq sis akma :)

Reply

Akma November 21, 2012 at 9:53 am

Your welcome :) good luck ya

Reply

theeteddy November 21, 2012 at 12:59 pm

GooD Luck yeah~.. :D

Reply

Akma November 21, 2012 at 3:32 pm

Hehehe thanks :D

Reply

Ummi Hanie November 21, 2012 at 3:27 pm

sudah G+. minta klik untuk sy pula ya ;) thanx ~

Reply

Akma November 21, 2012 at 3:33 pm

Terima kasih Sis :)

Reply

ajumohit November 21, 2012 at 8:30 pm

hai akma, saya dah klik button G+1 nanti sokong saya pula ye tq

Reply

Akma November 21, 2012 at 11:57 pm

Hai..terima kasih sis, nanti saya akan klik G+ balik :)

Reply

arifin November 21, 2012 at 9:41 pm

Wah!komen2 dah banyak ni, ada can tu, masuk final list.

Reply

Akma November 21, 2012 at 11:55 pm

Hehehe…masin lah mulut en.Ariffin..doa-doakan lah ya :D

Reply

fazrol November 22, 2012 at 12:58 am

salam perkenalan…
Datang jenguk peserta iphone 5…
Sambil klik G+ gak…

Reply

Akma November 22, 2012 at 2:09 am

Salam kenal.Terima kasih en fazrol..nanti saya support klik juga :)

Reply

Bahrain November 22, 2012 at 5:28 pm

Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe..thanks.

Reply

Akma November 22, 2012 at 10:28 pm

Salam kenal juga….terima kasih nanti saya support G+ balik :D

Reply

pjaz November 22, 2012 at 6:00 pm

pjaz dh klik g+
nanti support pjaz jgk yer..
gud luck ^^

Reply

Akma November 22, 2012 at 10:27 pm

Thanks sis…nanti akak support balik :)

Reply

nasique November 22, 2012 at 8:49 pm

vote G+1 juga..gud luck yer…wah byk contest join nmpak..pheewwwiiitttt

support me…

Reply

Akma November 23, 2012 at 10:00 am

Terima kasih..sayapun dah support vote G+ kat blog nadique…good luck :)

Reply

syafiqah November 22, 2012 at 8:52 pm

Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

Reply

Akma November 22, 2012 at 10:27 pm

Wasalam..salam kenal, terima kasih sis nanti saya G+ balik ya :)

Reply

Nurul November 23, 2012 at 1:16 pm

Dah G+.. Good Luck.. :)

Reply

Akma November 24, 2012 at 1:25 am

Terima kasih nnti saya balas support G+ balik…good luck too :)

Reply

Amirul Hakim November 23, 2012 at 2:38 pm

Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

Reply

Akma November 24, 2012 at 1:24 am

Wasalam..terima kasih ya..nnti saya balas support G+ balik :D

Reply

LilyNrman November 24, 2012 at 7:18 pm

wow! sis, gud luck ya. ramai nya masuk contest nih. dah G+! semoga berjaya!

Reply

Akma November 25, 2012 at 11:46 pm

Hehehe tq sis..aah ramai 85 blogger masuk dah. Nape tak cuba.

Reply

Hafizul November 24, 2012 at 8:30 pm

singgah kali keberapa auu ni..just nk melawat entri ni..sokongan kuat jer untuk artikel ni di muka google..hehe..tahniah..harap berjaya mendapat iphone 5..klau tak keberatan, ada rezeki menang,jual jer murah2 kat sy iphone tu yer…hahaha

Reply

Akma November 25, 2012 at 11:52 pm

Tq hehe..Lama lagi tu contest ni nak habiskan..macam2 boleh jadi :)

Reply

Hafizul November 26, 2012 at 12:07 pm

Hehe..usaha tangga kejayaan..lepas ni boleh ceduk ilmu dari akma lah yer..hehe

Reply

Akma December 3, 2012 at 3:41 am

Alahai ilmu seciput je….usaha selagi boleh kan :)

Reply

sadiq November 25, 2012 at 9:59 am

sama2 memeriahkan contest ni..mana tau ada rezeki.untung tuan badan =)

Reply

Akma November 25, 2012 at 11:56 pm

Yer sama2 lah kita cuba..Good luck ya, tq visit blog ni :)

Reply

Ain Dzaya November 25, 2012 at 2:02 pm

murahnya nya hadiah dari denai hati..moga dapatla…

Reply

Akma November 25, 2012 at 11:57 pm

Ya..murah hati sangat :) InsyaAllah..mencuba je hehe

Reply

syu90 November 26, 2012 at 6:58 pm

gudluck..dah G+1..support syu balik ye..tq

Reply

Akma November 26, 2012 at 11:51 pm

Tq sis…saya dah G+ juga..good luck sis :)

Reply

Cik Lily Putih November 27, 2012 at 12:11 am

dah klik G+ pun.

tHanks tau

Reply

Akma November 27, 2012 at 3:54 pm

Tq sis..good luck ya :)

Reply

Ladfe Amir November 27, 2012 at 12:20 am

selamat berjaya.
saya tak join contest ni bkn sebab tak berani untuk mencuba. tapi biarlah orang lain pula dapat merasa memiliki smartphone canggih. lgpun saya kurang sikit ngan iphone ni.

Reply

Akma November 27, 2012 at 3:57 pm

Terima kasih :)

Oo ye ke..saya saja mencuba..kalau ada rezeki Alhamdulillah..takde its ok..just try luck and learning process… Ooo tak minat iphone 5 ke..kalau dapat automatik boleh jadi minat tu hehehe.

Reply

pipoq November 27, 2012 at 8:59 pm

semoga berjaya

sudah tambah +1 sebagai sokongan

sudi kiranya bertandang dan bertukar g +1.

Reply

Akma November 28, 2012 at 9:07 pm

Semoga berjaya juga..terima kasih ya..saya pun dah balas G+ :)

Reply

munir ardi November 28, 2012 at 7:52 am

datang beri support G+ balasan terimakasih atas kunjungannya

Reply

Akma November 28, 2012 at 9:08 pm

Tima kasih, saya juga udah balas G+ nya..semoga berjaya ya :)

Reply

titan November 28, 2012 at 7:57 pm

ok. sudah vote. semoga menang aa!

Reply

Akma November 28, 2012 at 9:04 pm

Hehehe..terima kasih..

Reply

Dawaihati November 30, 2012 at 1:57 pm

Salam ziarah dan perkenalan, dah vote G+ sebagai tanda sokongan, semoga berjaya…
Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya :)

Reply

Akma November 30, 2012 at 5:52 pm

Salam kenal juga…terima kasih ya dan semoga berjaya juga…saya support balik nanti :)

Reply

sensasi2020 December 3, 2012 at 3:23 am

Tak tahu nak buat macam mana ni, G+1 dah hilang di entri iphone 5 gadget impian saya. Minta tolong rakan yg diingati supaya klik utk saya sekali lagi. TQ.

Reply

Akma December 3, 2012 at 3:34 am

Saya dah support G+ balik :)

Reply

PuanGojes December 3, 2012 at 8:58 pm

assalam sis akma :)
kita da undi blog sis akma untuk tugasan ke3 denaihati :)
harap sis akma dapat undi sama dengan puan gojes.

terima kasih ya ;)

Reply

Akma December 3, 2012 at 10:34 pm

Wasalam…Tq sis :)

Saya pun dah undi Pn.gojes untuk tugasa ke3 ni juga :)

Reply

Juan December 4, 2012 at 1:26 am

tahniah, semoga berjaya

Reply

Akma December 4, 2012 at 9:28 am

Terima kasih Juan…tak boleh ucap tahniah sebab belum menang lagi tu hehehe

Reply

blog pendidikan December 4, 2012 at 1:15 pm

Hallo, sahabat….sudah 2 vote saya berikan untuk blog anda, vote balik ya…..salam sukses.

Reply

Akma December 4, 2012 at 3:27 pm

Hallo..terima kasih nanti saya vote sebab ada masalah kot voting box saya, dah vote tapi tak update yg semalam semua hilang :)

Reply

nasique December 5, 2012 at 10:25 pm

sukses selalu sis..ranking SEO 1st..terbaeeekkk

Kedudukan SEO Terkini Keyword iPhone 5 Gadget Impian

Reply

Akma December 5, 2012 at 10:30 pm

Tq..akan cuba kekalkan, cuma vote ada masalah sikit tak naik2 pun update sedangkan org lain semua bila vote auto update heran jugak :)

Reply

nasique December 5, 2012 at 10:34 pm

yola..rasanya ada masalah teknikal dengan vote tue….hrap dpat diperbaiki

Reply

Akma December 5, 2012 at 10:36 pm

Harap-harap macam tu lah :)

Reply

Amirez December 6, 2012 at 1:37 am

salam. good luck ye. G+1 ke 130 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya. kalau dah, terima kasih banyak2 :)

Reply

Akma December 6, 2012 at 1:48 am

Rasanya saya dah G+ blog amirez, nnti saya check balik ya :) tq

Reply

Ayie Abas December 6, 2012 at 3:35 am

semoga berjaya terpilih jadi pemenang ya

Reply

Akma December 6, 2012 at 12:01 pm

Terima kasih…insyaAllah doa2 kan lah yer hehehe

Reply

cheeze maz December 6, 2012 at 8:44 am

akak dan 2 orang anak telah vote blog akma . Harap dapat vote akak selama 3 hari berturut2 ya. hehehe

Reply

Akma December 6, 2012 at 11:59 am

Terima kasih kak, saya dah vote blog akak, saya akan balas vote lg nnti k :)

Reply

Blog Keperawatan December 6, 2012 at 9:35 am

Ternyata saya belum memberikan G+1 nya di sini.
Bersilaturahmi dan memberikan sokongan dengan Klik G+1 di sini sahabat Akma

Reply

Akma December 6, 2012 at 11:57 am

Terima kasih sokongannya, udah saya vote dan G+ ya :)

Reply

sha December 6, 2012 at 5:20 pm

sha datang untuk membalas G+ awak :)

time kasih dan good luck!

Reply

s December 7, 2012 at 11:33 am

Teruskan beruasa, skrg ni di page 2, bila2 masa saja ada yg ingin bertukar tempat. Lamanya entri akma di page 1. Good Luck…

Reply

Akma December 8, 2012 at 3:38 pm

Terima kasi…trun dah tu….good luck usaha lagi ya en kamil :)

Reply

cheeze maz December 7, 2012 at 7:03 pm

salam, hari ini 2 vote dr akak n anak2 untuk akma. harap sudi vote akak juga ya

Reply

cheeze maz December 8, 2012 at 9:48 am

salam, kembali dgn vote dr anak2 dan follower CHEEZE MAZ. Harap dpt vote akak juga ya

Reply

Akma December 8, 2012 at 3:35 pm

Wasalam..Sis saya dah vote 2kali..nnt saya vote lg k…ada support vote lg ni :) thank you ya

Reply

cheeze maz December 8, 2012 at 5:58 pm

ttp minta anak2 & follower mengundi blog ini..

Reply

Akma December 8, 2012 at 7:52 pm

Tu yang pelik hari ni sahaja yang vote ada lebih 15 orang tapi update naik 3 je, bila saya vote orang lain terus auto update..sedih juga hukhuk :D saya cuba buat G+ jelah.

apa-apapun saya akan support undi sis hari2 :)

Reply

cheeze maz December 8, 2012 at 8:33 pm

tu la, akak tgk jumlh akak pn lain. slps 5 undian dr anak2 n adik akak. hy 3 je yg dikira slps 3 @ 4 jam.

Reply

Mohd Isa December 8, 2012 at 2:33 pm

boleh menang dah ni, hehe. anyway, good luck akma. :)

Reply

Akma December 8, 2012 at 3:37 pm

Hehehe terima kasih…tak tahulah camne voting saya problem naik sikit2 padahal satu hari berpuluh vote somethg wrong dgn vote box agaknya…ooo ye jgn lupa klik button G+ skali ya hahaha

Reply

Mohd Isa December 8, 2012 at 8:09 pm

bukankag g+ boleh vote sekali sahaja untuk satu akaun, kalau dilakukan setiap hari maka ia akan tolak balik jika diklik sekali lagi. maaf jika tersilap.

Reply

Akma December 8, 2012 at 8:21 pm

Ooo awal2 dah klik G+ ke…anyway betullah penjelasan awak ni..tima kasih ya:)

Reply

Mohd Isa December 8, 2012 at 8:23 pm

yurp, cuba awak klik g+. dia akan menyala oren, itu dah vote. klu klik skali lagi, dia akan putih balik. maknanya unvote balik.

Reply

Weschairs December 8, 2012 at 4:57 pm

ok dah vote n g+….harap sudi buat benda yang sama jugak..

Reply

Akma December 8, 2012 at 6:22 pm

Kawan-kawan saya dah vote peluangtercipta 8 kali hari ni, insyaallah nnti saya pun akan G +1.

Reply

blog pendidikan December 8, 2012 at 10:18 pm

saya setiap hari vote blog akmaomar, memberikan suport untuk entri anda posisi seo entri akmaomar iPhone 5 Gadget Impian google Malaysia No 1 PR 1. cek this http://www.seoserp.com

Reply

Akma December 9, 2012 at 1:58 pm

Mekasih…saya akan vote juga hari2 :)

Reply

Dawaihati December 9, 2012 at 4:11 pm

Singgah lagi disini, untuk memberi dukungan bagi sahabat selain vote yang diberikan…
Semoga sukses selalu…

Reply

Akma December 11, 2012 at 1:54 am

Terima kasih saya udah undi Dawaihati juga, akan saya undi lagi nanti ya :)

Reply

Hazmin Hamudin December 9, 2012 at 10:10 pm

Good luck kepada Akma.. Memang saingan sangat-sangat sengit tu.

Reply

Akma December 11, 2012 at 1:57 am

Terima kasih En.Hazmin…memang sengit sangat…saya cuba sebaik yang mungkin. :)

Reply

kimmie December 11, 2012 at 12:01 am

salam…good luck untuk anda juga…wah banyak dah G+ :)

Reply

Akma December 11, 2012 at 1:59 am

Wasalam..tq ya…Alhamdulillah support dari kawan-kawan :)

Reply

eyriqazz December 11, 2012 at 4:20 pm

As Salam,

Dah berdotcom rupanya…Good luck..sama2 kita mengejar impian….Banyak entri2 menarik di blog akma rupanya….lepasni blela godek2 lagi entri2 lama..

Reply

Akma December 11, 2012 at 8:46 pm

Hehehe baru je bulan julai aritu..Eyriqazz pun dah tukar ke WP kan..cantik..entri biasa2 je. Terima kasih melawat blog saya dan good luck juga ya :)

Reply

hasrulhassan December 12, 2012 at 4:16 am

Goodluck kat tuan rumah … :) semua orang nak dapatkan iPhone 5 ni ….

Reply

Akma December 12, 2012 at 11:01 pm

Terima kasih en hasrulhassan….ramai yang nak iphone 5 ni..huhu

Reply

Afifah Munirah December 12, 2012 at 6:42 pm

Satu gajet yang hebat untuk didapatkan :) Goodluck…

Reply

Akma December 12, 2012 at 11:02 pm

Tq sis…memang untung sapa yang dapatkan :)

Reply

Afifah Munirah December 13, 2012 at 1:20 am

G+ All the best :)

Reply

Akma December 13, 2012 at 1:50 am

Tq sis :)

Reply

saiful December 18, 2012 at 2:43 am

hi,

kita sudah ke dunia teknologi, harap jgn salah guna pinjaman oleh Allah kepada kita.

ikhlas ,

Blogger-jatuh bangun dalam perniaagaan

Reply

Akma December 18, 2012 at 3:59 am

Hi,

InsyaAllah akan sentiasa ingat tq :) Teknologi yang canggih sekarang ada kebaikkan dan keburukkannya terpulang kepada kita untuk menggunanya.

Ikhlas juga ni hehehe

Reply

AmiRini December 19, 2012 at 5:25 pm

Assalamualaikum…

Good luck yer…
btw, tahniah sbb menang contest dari amirez..

Reply

Akma December 19, 2012 at 5:32 pm

Wasalam…
Terima kasih..Alhamdulillah rezeki :)

Reply

AminJohar.com December 22, 2012 at 2:39 pm

@Akmaomar,

Wow.. Rank 1st di Google entri artikel ini.. Terbaik..

Ikhlas,

Amin Johar (AJ)

Reply

Akma December 26, 2012 at 8:58 am

terima kasih….lambat lagi contest ni, ada seminggu lg tu…macam2 boleh jadi :)

Reply

sensasi2020 December 25, 2012 at 1:10 am

Assalamualaikum…
Datang lagi untuk menyokong sebagai seorang rakan. Nampak gaya boleh kumpul point lagi, tarikh tamat dah dilanjutkan. Semoga berjaya.

Reply

sensasi2020 December 25, 2012 at 1:14 am

Nampak gaya dpt lagi hadiah dlm contest ini. Jika terus kekal di page 1. kena bongkar rahsia apa yg akma omar lakukan. Kongsilah sedikit buat saya. TQ.

Reply

Akma December 26, 2012 at 8:57 am

ada seminggu lagi en kamil….Entri awak pun duk page 1 juga tu….Rahsia…mana ada rahsia, rasanya semua buat benda yang sama juga tu hehehe :)

Reply

lin azlina December 25, 2012 at 11:13 am

semoga berjaya!!

Reply

Akma December 26, 2012 at 8:54 am

thanks sis :)

Reply

tarmizi December 25, 2012 at 10:44 pm

salam tahniah..selamat berjaya

Reply

Akma December 26, 2012 at 8:54 am

wasalam….terima kasih..Insyaallah saya cuba :)

Reply

syarih December 26, 2012 at 2:53 pm

sengitnya persaingan…tak pernah sertai contest sebelum ini…tapi ia pengalaman amat berharga…

Reply

Akma December 28, 2012 at 3:47 am

memang sengit dik…..pegalaman yang menyeronokkan :)

Reply

Qashmere December 26, 2012 at 4:48 pm

Mak oih 815 count..giler ah..ahahah

Reply

Akma December 28, 2012 at 3:48 am

hehehe….cuba je sis, ada masa nk kejar tu :)

Reply

hazman aka species1980 December 27, 2012 at 2:34 pm

Satu lagi tambahan vote G+ dari saya…..

Reply

Akma December 28, 2012 at 3:49 am

Alhamdulillah terima kasih En.Hazman :)

Reply

Shack December 29, 2012 at 11:42 pm

Wow..tahniah dah berada d top 1 carian google..

Reply

Akma December 30, 2012 at 11:43 am

You tgk kat google.com.my kot..kat google.com rank 3 :) anyway terima kasih ya..

Reply

Bang Iwan January 1, 2013 at 10:54 pm

Insya Allah,… iPhone 5 Gadget Impian jadi kenyataan..

Reply

Akma January 11, 2013 at 9:28 am

InsyaAllah moga ada rezeki utk kita semua…

Reply

Gembel January 4, 2013 at 11:40 am

Semoga terus berjaya tuk menggapai iphone 5 gadget impian

Reply

Akma January 11, 2013 at 9:29 am

InsyaAllah..mekasih ya :)

Reply

pokok manggis depan rumah January 4, 2013 at 4:36 pm

hebat la.. no.1 dalam google sekarang ni :-)
tahniah yea.

Reply

Akma January 11, 2013 at 9:30 am

Belum tentu lagi tu..ada 3 tugasan kan…keputusan pun tak keluar lagi hehehe

Reply

Berita gadget terbaru January 5, 2013 at 10:05 am

Wow kak Akma memang hebat, page 1 je

Reply

Akma January 11, 2013 at 9:34 am

Terima kasih…tapi keputusan tak keluar lagi..ramai pg 1 gak tu hehehe

Reply

Zarul Umbrella January 26, 2013 at 11:53 pm

tahniah sis…

Reply

Akma January 29, 2013 at 5:48 am

Tahniah juga ya and thanks :)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: