GLA Complex Shaklee Tawaran Istimewa Ogos Beli 6 Percuma 1

Wanita Masalah Haid

Dalam banyak kes wanita masalah haid yang tidak teratur adalah satu masalah yang kebanyakan wanita hadapi. Ia berkaitan dengan keadaan yang dipanggil anovulasi. Ini bermakna bahawa ovulasi tidak berlaku semasa kitaran haid, biasanya disebabkan hormon yang tidak seimbang.

Antara sebab adalah gaya hidup dan keadaan perubatan yang boleh mempengaruhi kitaran haid anda. Seawal usia muda sehingga semakin berusia putaran haid kita berubah-ubah. Masalah senggugut tidak mengira usia. Saya sendiri menghadapi masalah senggugut dari usia muda lagi.

Itu pentingnya pengambilan vitamin dan mineral seperti GLA untuk melancarkan proses kesihatan dalam badan.

GLA Gamma Linolenic Acid

GLA adalah singkatan bagi nama sains Gamma-linolenic Acid. Ia adalah omega 6 asid lemak yang kebanyakannya terdapat dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti minyak borrage seed oil, evening primrose oil, dan black currant seed oil.

Omega 6 dianggap asid lemak penting diperlukan untuk kesihatan badan manusia. Ia bukan terhasil dari dalam badan. Anda perlu mendapatkan melalui pemakanan.

Memainkan peranan penting dalam fungsi otak, serta pertumbuhan dan perkembangan yang normal. Ia membantu merangsang kulit dan pertumbuhan rambut, mengekalkan kesihatan tulang, mengawal metabolisme, dan mengekalkan sistem pembiakan.

GLA Complex Shaklee

Begitu juga GLA Complex Shaklee gabungan dari minyak borage, minyak bunga matahari dan Vitamin E.

GLA Complex Shaklee mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. Asid lemak Omega 6 mampu memelihara kesihatan dalaman wanita.

Secara tradisional dapat melancarkan dan melegakan kesakitan haid setiap bulan yang dihadapi kebanyakkan wanita dan meningkatkan kesuburan. Selain itu masalah sakit kepala, mengatur kitaran haid dan manopous .

Gabungan Complex Shaklee GLA adalah terdiri dari minyak borage, yang mengandungi kepekatan semula jadi gamma asid linoleik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Dapat mengimbangi hormon insulin dan menurunkan paras kolesterol dalam badan.

Antara kebaikkan yang lain dapat mengurangkan symptom seperti penyakit gatal, bengkak, mengelupas, kekeringan dan sakit sendi.

Malah jika anda menghadapi sindrom kemurungan, kesakitan pada payudara dan masalah berkaitan dengan PMS – Pre-Menstuatation Syndrome. Apa yang pasti GLA Shaklee tiada perisa tiruan, pemanis, pewarna, atau bahan pengawet tambahan.

Ianya bukan sahaja bagus untuk wanita, tetapi boleh digunakan oleh lelaki juga tetapi tidak boleh diambil oleh wanita hamil.

GLA Complex Shaklee

Kebaikan GLA Complex Shaklee

 • Mengawal dan mengatur kitaran haid.
 • Meningkatkan kesuburan dan masalah sukar hamil.
 • Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
 • Membantu dalam menangani masalah manopous.
 • Mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda, sihat dan berseri.
 • Menguatkan kuku dan memperbaiki tekstur rambut.
 • Menangani masalah penyakit ekzema.
 • Melegakan synthom akibat Rhematoid Artritis iaitu kesakitan dan bengkak pada sendi. Tangan, kaki dan pergelangan tangan.
 • Menguatkan dinding arteri.
 • Menguatkan immuniti badan.
 • Memperlahankan proses penuaan.
 • Mengurangkan darah beku yang menyebabkan serangan penyakit jantung.
 • Mengawal penyakit kencing manis
 • Mengawal tahap kolesterol.
 • Baik untuk sel saraf.
 • Membaiki masalah prostat bagi lelaki.

Cara Pengambilan GLA Complex Shaklee

Cara pengambilan sangat mudah kerana GLA Complex Shaklee tersedia dalam bentuk kapsul (300mg).

 • Satu (1) biji – Selepas Sarapan Pagi
 • Satu (1) biji – Selepas Makan Malam

Masalah haid – Ambil pada hari pertama period hingga hari ke 14.

 • Satu (1) biji – Selepas Makan tengahari
 • Satu (1) biji – Selepas Makan Malam

Selepas hari ke 14 anda boleh buat urine pregnency test. Klu +ve, stop makan. Klu -ve, sambung pengambilan GLA Shaklee pada period yang akan datang.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

GLA Complex Shaklee

Promosi Bulan Ogos Beli 6 Percuma 1

Khas untuk anda pengguna Shaklee. Untuk bulan Ogos Ada Tawaran Hebat Bulan Ogos Beli 6 Percuma 1. Anda jimat banyak dengan harga yang ditawarkan.

Dapatkan Segera Promosi Hebat Ini!!

Cara Mendapatkan GLA Complex Shaklee

Untuk dapatkan GLA Complex Shaklee atau mendapatkan khidmat perunding hubungi sahaja Perunding Vitamin terbaik yang diktiraf  sebagai agen sah Shaklee.

Perunding Vitamin Terbaik
Call/ SMS/WhatsApp/ : 013 3972486
CEO : Facebook page Vitamin No 1
Website : YatiAdam.com

EXTRA BONUS jika anda mendaftar sebagai ahli. Kelebihan mendapat bonus setiap pembelian dan banyak lagi rahsia lain. Hendak mendaftar anda boleh hubungi atau sms nombor yang saya sertakan diatas.

Pengidap PCOS Berjaya Hamil

GLA Complex Shaklee Baik Untuk Kesihatan Dan Kecantikkan

Banyak testimoni terbaik dari pengguna yang mengamal GLA Complex Shaklee dan pengambilan produk Shaklee yang lain secara konsisten. Lebih-lebih lagi yang wanita yang susah hamil.

Ada yang bertahun mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan zuriat. Alhamdulillah dengan mengamalkan GLA Complex Shaklee dan dibekalkan usaha dan doa dimakbulkan oleh Allah SWT. Banyakkan kelebihan produk Shaklee ini.

Shaklee sudah stabil berpuluh-puluh tahun. Banyak kebaikan dan kelebihan ada pada produk Shaklee yang diuji secara klinikal sebelum dipasarkan kepada umum dan mempunyai sijil HALAL dan disahkan oleh KKM Kementerian Kesihatan Malaysia.

Amat penting untuk anda memastikan mengambil vitamin atau supplemen yang betul dan disahkan tarafnya supaya tidak menghadapi masalah dikemudian hari. Jadi, pilih yang terbaik ya.

About author View all posts

Akma Omar

I am a young entrepreneur, involving in Retail Trade Business – Base in Kuala Lumpur, Malaysia. I have been in this industry more than 10 years. This blog is my online diary. More about me here...

29 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest