Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

Giveaway Untuk Semua By Pondokkecil
Giveaway Untuk Semua By PondokKecil

Saya baru sahaja terbaca tentang Giveaway untuk semua by PondokKecil ini. Agak terlambat untuk menyertainya.

Mungkin sebab terlalu tumpukan pada Contest iPhone 5 Gadget Impian sampaikan terlepas pandang GiveAway rakan blogger saya seorang ni. Tarikh tutupnya pun tak lama lagi, pada 31 Disember 2012.

Giveaway ini merupakan mini contest yang dianjurkan oleh Blog Pondok Kecil untuk memenangi hadiah iPhone 5 Gadget Impian yang dianjurkan oleh Denaihati dan beberapa contest SEO yang disertainya.

Syarat-syaratnya pun mudah dan tidak memeningkan kepala saya. Kebetulan dari awal lagi saya dah klik Google Plus One entri iPhone 5 Gadget Impian beliau serta like Facebook page.

Cuma saya perlu Facebook like dan tweet sahaja untuk entri yang dia nyatakan.

Jadi, jom ramai-ramai support giveaway ni.

Giveaway Untuk Semua By Pondokkecil

Giveaway Untuk Semua By PondokKecil

Cadangan Penambahbaikan Blog Pondok Kecil

Saya tiada cadangan untuk blog Pondok Kecil ni sebenarnya, saya memang suka cara penulisan beliau yang menarik dan sering selitkan humor.

Seorang blogger yang boleh saya katakan peramah, rajin melawat dan komen blog saya. Rajin blogwalking dan memberi komen di blog lain juga. Antara rakan blogger yang disenangi. Beliau juga salah seorang rakan Facebook saya.

Blog beliau simple, kemas dan header pun kena dengan domain PondokKecil. Theme pun tak ada masalah, berwarna putih dan bersih jadi senang nak membaca artikel yang ditulis beliau.

Alexa Rank dan PageRank pun menawan juga… πŸ™‚

Cuma satu sahaja saya nak tegur, iaitu Sidebar Title tu nampak tak menarik. Fonts yang digunakan tidak sesuai dan terlalu kecil terutama untuk pembaca yang menggunakan tablet atau android, sudah tentu agak kabur…maaf ya PondokKecil saya ni rabun πŸ™‚

Selebihnya semua ok dan tiada masalah.

Setakat ini sahaja yang dapat saya komen dan cadangkan untuk rakan blogger saya yang peramah dan happy go lucky ni. Saya nak komen banyak pun rasa tak sesuai sebab blog sayapun masih banyak yang perlu diperbaiki.

Saya ucapkan semoga berjaya dengan semua contest yang disertainya.

Kepada yang berminat dengan Giveaway untuk semua by PondokKecil yang dianjurkan oleh beliau ini, bolehlah terjah blog beliau ya.

About author View all posts

Akma Omar

I am a young entrepreneur, involving in Retail Trade Business – Base in Kuala Lumpur, Malaysia. I have been in this industry more than 10 years. This blog is my online diary. More about me here...

27 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest